Saruhanlı'da CHP seçimi bile kaybedemeyecek

CHP 'de Genel Başkanın değiştiği ilk anda değişmeyen tek şey değişmemek diye bir mesaj atmıştım..

Partiye yakın olan arkadaşlarım abi nereden çıktı şimdi bu tabir demişti..

Hatırlatıyorum hemen, 12 Eylül 2010 Tarihinde yapılan referandumda Sn. Kemal Kılıçdaroğlu oy kullanamamıştı. Yaşanan bu durumun seçmene anlatılabilecek izahı bile yoktu.
Yıl 2024, birkaç hafta sonra mahalli idareler genel seçimleri yapılacak ve yeni Genel Başkan Özgür Özel'in Memleketi Manisa Saruhanlı da adaylık başvurusunu CHP yetiştiremedi.

Yani anlaşılan SARUHANLI da CHP seçimi bile kaybedemeyecek!

Peki İstanbul’da Durum Ne?

İstanbul da Ekrem İmamoğlu seçimi ancak AK Parti içindeki belirsizlikler ve çekişmeler yüzünden kazanabilir. Bunun yanında İstanbul için siyaseten herhangi bir dev projenin Ekrem Bey tarafından ortaya konulduğu da yok.

Öte yandan seçim sonucunu tabi ki siyasilerin eylem ve sonuçları değiştirebilecek. Ancak bu işin bir matematiğinin de olduğunu unutmamak gerekir.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 13.729 Oy Farkla ilk seçimleri Ekrem İmamoğlu kazanmış ardından yapılan olağan üstü itirazların kabulü ile 23 Haziran 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Yenileme Seçimleri sonrasında Ekrem İmamoğlu 806.014 oy farkla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmişti.

İstanbul’da bu seçimlerde 11.314.516 kayıtlı seçmen oy kullanacak, azımsanmayacak miktarda gerçekte İstanbullu olan 36.455 seçmen ise muhtar seçmek için köylerine gidecek.

Hal böyle olunca matematiksel açıdan bakıldığından Ekrem İmamoğlu’nun rakiplerine göre bir tık ileride olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Zafer Arşivi