Şova gerek yok, futbolu adil yönetin yeteeeeerrr!!

MLS, yani ABD futbol ligi, 2024 yılından itibaren yeniliklere gidileceğini açıkladı.
Şöyle ki;

VAR kararlarının gerekçeleri stadyumda anons edilecek.

Oyundan çıkan oyuncu en yakın yerden 10 saniye içinde çıkmazsa, yerine girecek oyuncu 1 dakika bekleyecek.

Sakatlık yaşayan oyuncular 15 saniye içinde kalkmazsa, 2 dakika boyunca saha kenarına alınacak.

Yani;
Adamlar direkt bu işe para ve gönül veren futbolseverin istekleri doğrultusunda gidiyor. Bizde ise federasyonun keyfine göre... Ondan sonra 'yayın geliri neden düşüyor' diyoruz ki onda da kabahati kendisinden başka herkese buluyor adam... Şaka gibi ya... Vallahi şaka gibi!

Bu TFF mutlaka değişmeli…

Acilen Merkez Hakem Kurulu Federasyonu kurulmalı. Hakemler, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ayrılmalı. Atamalar, Mehmet Büyüekşi'nin olduğu binada yapılmamalı. Riva'da hakemler ve aileleri ile motivasyon yemeği yenecekmiş, bu yemeğe Büyükekşi asla katılmamalı. Hakemlerin asla etrafında olmamalı. MHK acilen Riva'dan taşınmalı. İbanoğlu gitmeli, sağlam bir başkan gelmeli. 2-3 yabancı hakemle sistem geçici olarak rahatlatılmalı. Hakemler hem şikayetçi hem de bazıları hafta sonları her gün VAR'da maç alıyor. Bu son olayı herkes kendisine yontmaya başladı. Bu kadar şova gerek yok.

Adalet dağıtın yeter... Ayrıca yeteeeeeerrr diye bağıracak olan siz değilsiniz, siz çözüm üretmek zorundasınız. Millete susun demekle olmaz, güven ortamı yaratacaksınız. Hakem konuşmayın derken yeteeeeerrr diye bağıran Büyükekşi'nin, Gaziantep başkanıyken dünya kadar hakem tepkisi var. Bu yumruklama işini yapan da zaten onların aralarından birisi, Ankaragücü başkanı. İçeride kendi kendinizi mi provake ettiniz anlamadık ki? Hangi spor programı bir başkanı provake edebilir? Milletin aklıyla dalga geçmeyin. Hakemleri geliştirin, eğitin, güçlendirin ama bununla birlikte onlara çeşitli mesajlar vermeyin.

Siz akıllısınız da futbol kamuoyu saf mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Konanç Arşivi