İlyas Tüfekçi'yi FB-GS derbisine getirelim

Yıllar önce TGRT Haber röportajım için ziyaret etmiştim. Ağustos 2018'di... Galatasaray için kalbi elbette daha farklı atıyor ama Fenerbahçe'ye de emek vermiş hatta şampiyon olmuştu... 2 büyük takımın da efsanesi o... Yaşa var ol İlyas Tüfekçi... Güzel yüreğinle nice yılların olsun inşallah...

İlyas ağabey geçenlerde hastaneye kaldırıldı. Uzun süredir ALS hastalığı tedavisi gören İlyas Tüfekçi, yoğun bakıma alındı. Evde özel bakımla yıllardır babasına bakan, bir an olsun bırakmayan kızı İlkin Tüfekçi, "Babam, akciğerlerine bağlı gelişen kanama sonucu yoğun bakıma alındı. Ben yanındayım. Durumu ciddiyetini koruyor. Bilinci kapalı. O çok güçlüdür. İnşallah tez vakit sağlıklı ve iyi haberler verebilirim. Dualarınızı eksik etmeyin." açıklamasını yaptı.

İlkin hanım dün hem güzel haberi verdi hem de sitem etti. "Ve babam 20 gün sonra taburcu.. Şükürler olsun... Ciddi ciddi ölüme çalım atmışken arzu ederdim ki oynadığı her iki kulüpten de bir geçmiş olsun telefonu ya da ona kendini değerli hissettirecek bir mesaj gelsin.. Ama gelmedi maalesef.. Hayattayken kıymet bilmeye özen göstermek çok da zor olmasa gerek" dedi.

Haklıydı...

İlyas ağabey, o röportajda bana "Evden çıkmak için bir hakkım olsa bunu Galatasaray-Fenerbahçe maçı için kullanırım" demişti. Keşke uygun koşullarda FB-GS maçında bir locaya getirilebilse...
Fenerbahçe taraftarı, 4 yılın ardından Beşiktaş deplasmanında olacak. Yüzde 5 kontenjan ile İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla, 1814 kişi Dolmabahçe'de olacak. Aynı şekilde Beşiktaş taraftarı da ikinci yarıda yıllar sonra Kadıköy'de olacak.

Bir daha asla deplasman taraftarı yasağı yaşanmaması dileğiyle... Futbol deplasman tribünü ile daha güzel.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Konanç Arşivi