Doğan Çağlar

Doğan Çağlar

ALİ ERBAŞ‘TA KILIÇ ÇEKMİŞTİ SN ERDOĞAN

Değerli dostlar, değerli okuyucular, gündem yoğun ve acılarla dolu.Hava puslu, ağır. Günler zor ve ağır geçiyor. Milletimizin üstünde bir ağırlık var. Her geçen gün artan yük, belimizi büküyor. Ekonomik sıkıntılar, mülteci sorunları, katledilen narin, masum çocuklar, milli değerlerimize edilen hakaretler!

Değerli dostlar, geçen hafta bir yazı yazmıştım. Teğmenlerimizi Graham Fuller’e yedirmeyeceğimi söylemiştim. İkinci bir uydurma Ergenekon, Balyoz davası istemiyoruz demiştim, kimse darbe yapmaz demiştim. Ve Sayın Erdoğan’a hitaben, "Madem milli görüş gömleğini çıkardınız, bugünlerde Atatürkçü gömleği giyin," demiştim. Derken Sayın Erdoğan teğmenlere yönelik bir açıklama yaptı. "Kılıçları kime çektiniz?" dedi.

Ben buradan söylüyorum, vallahi billahi size kimse kılıç çekmez, kimse darbe yapmaz, Sayın Erdoğan! Kimse öyle bir ahmaklık etmez! AK Parti de oy kaybediyor, bu süreçte kimse doğal sürecin önüne geçip darbeyi aklının ucundan geçirmez! Hata üstüne hata yapıyorsunuz, Sayın Erdoğan! Yine dinlemiyorsunuz, ciddiye almıyorsunuz yazılanları, söylenenleri!

Atatürk ilke ve inkılaplarına her zamankinden daha fazla sarılmamız gereken bu günlerde, lütfen siz de Atatürk’e bağlı olun, bağlılığınızı ifade edin diyoruz. Siz ise "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" diyen teğmenleri cezalandırmaya çalışıyorsunuz! Bence büyük hata, Sayın Erdoğan! Çıkın, "Ben de başkomutan olarak Atatürk’ün askeriyim! Ben sizden daha fazla izindeyim," deyin, teğmenleri tebrik edin ve mevzuyu kapatın!

Sayın Erdoğan, siz bu memlekette insanların Atatürk hassasiyeti olduğunu çok iyi biliyorsunuz! Size oy veren, destek veren insanlar içinde ciddi bir Atatürkçü kesim var! Mevcut sıkıntılara ek olarak, Diyanet İşleri Başkanınızın elinde kılıç, Atatürk’ü ima eden bedduaları, oylarınızın daha hızlı düşmesine sebep oldu! Şimdi ben de soruyorum, Sayın Erdoğan, Ali Erbaş o kılıcı Cumhuriyet’e mi, Atatürk ve silah arkadaşlarının bu millete armağan ettiği Cumhuriyet’in Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan size mi, Mustafa Kemal’in askerlerine mi? Kime çekti o kılıcı Ali Erbaş, soruyoruz!

Memlekette rejim mi değişti? Bu ülkenin kurucusu Atatürk değil mi? Ne değişti, Sayın Erdoğan? Bundan birkaç sene evvel yine bir mezuniyet töreninde kılıçlar çekilmiş, tören yapılmıştı. Değişen ne oldu?

Ben yerinizde olsam böyle bir hata yapmazdım, Sayın Erdoğan. Memlekette mülteci sorunundan dolayı milliyetçi duygular tavan yapmış durumda ve millet inadına Atatürk’e daha fazla bağlanmış durumda! Bu konjonktürde sizin de artık Atatürkçü çizgiye gelmeniz gerekir! Teğmenlere disiplin uyarısı dışında hiçbir ceza verilmemelidir! Zaman kritik, durum ortada! Herkes ne demek istediğinizi anladı.

Bana gelince, ben de Mustafa Kemal’in askeriyim! Ne olacak şimdi? Yıllarca emek verdiğim, gönül verdiğim yer belli! Atatürkçüyüm ve bundan gurur duyuyorum.

Son sözüm değişmez. Allah vatana millete zeval vermesin.

Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doğan Çağlar Arşivi