Müstafi Amiral Cihat Yaycı, "Oraya asker takviyesi yapılması gerekiyor" diyerek Suriye'deki varlığımıza dikkat çekti

Müstafi Amiral Cihat Yaycı, "Oraya asker takviyesi yapılması gerekiyor" diyerek Suriye'deki varlığımıza dikkat çekti
Master Haber Mavi Vatan programında açıklamalarda bulunan Müstafi Amiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Türkiye'nin Suriye'deki varlığının çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bir tampon oluşturmak için kara harekatı yapıp Ayn El-Arap kontrolümüz altına almalıyız" dedi.

Müstafi Amiral Cihat Yaycı, Master Haber Mavi Vatan programında Türkiye'nin Suriye'deki varlığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaycı, "Bizim içimizdekiler PKK/ YPG'nin istediği gibi Suriye'den asker çek diyor" diyenlere tepki gösterirken, "Bu bölgeye asker takviyesi yapılması gerekiyor" dedi.

İşte Yaycı'nın açıklamalarının devamı:

SURİYE'DEKİ VARLIĞIMIZ ÖNEMLİ

"İsrail'de Kudüs'te Vaat Edilmiş Topraklar Bakanlığı" var. Bunu milli bir politika haline getirmişler. İsrail'in çevresinde suyu olan topraklar dikkat etsinler. Suriye ve Lübnan başta olmak üzere. Bir tezkere daha gelecek, Suriye'deki askeri varlığımızın devamı için. Oraya asker takviyesi yapılması gerekiyor. Bu ateş topunun Türkiye'ye ulaşmaması için Suriye'deki varlığımız son derece önemlidir. Bir tampon oluşturmak için kara harekatı yapıp Ayn El-Arap kontrolümüz altına almalıyız.

BİZİM İÇİMİZDEKİLER PKK/ YPG'NİN İSTEDİĞİ GİBİ SURİYE'DEN ASKER ÇEK DİYOR

Suriye'de Amerika, Rusya, İsrail, İran var. Bu ülkeler neresi Suriye neresi. Bizim dibimizde bu kadar bölge dışı güç varken, biz nasıl oluyor da bizim içimizdekiler PKK/YPG'nin istediği gibi Suriye'den asker çek diyorlar. Türkiye'nin güvenliği sınır ötesinde sağlanmak durumundadır. Her devlet gibi.

BUCAK TÜRKLERİ

Bayır Bucak Türkleri, Türkmen'in Türkler olduğunu anlamamız lazım. Urdu dilinde men "Ler" anlamına geliyor. Bayır Bucak köyü 200 bin nüfuslu bir yerdir. Suriye'nin Kuzeyi Türkmen'dir. O kadar stratejik bir yerdeler ki PKK/YPG'nin Türkiye'ye sıçramasını önleyen Bayır Bucak Türkleridir.

İlgili Haberler