Müstafi Amiral Cihat Yaycı'dan dikkat çeken açıklamalar: Bu bölge Türkiye'nin 572 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılar

Müstafi Amiral Cihat Yaycı'dan dikkat çeken açıklamalar: Bu bölge Türkiye'nin 572 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılar
Master Haber Mavi Vatan programında açıklamalarda bulunan Müstafi Amiral Cihat Yaycı, "Türkiye'nin 572 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılar" diyerek Doğu Akdeniz'e dikkat çekti.

Müstafi Amiral Cihat Yaycı, Master Haber Mavi Vatan programında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin 572 yıllık doğal gaz ihtiyacını sağlayacak kaynak olduğunu ifade eden Yaycı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne de tepki gösterdi.

İşte Cihat Yaycı'nın açıklamaları:

MAVİ VATAN

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi geçen hafta mekansal planlama diye Türkiye'yi Antalya Körfezi'ne hapsetmeyi hedefleyen haritaya uygun şekilde, hem Türkiye'nin deniz yetki alanlarını işgal edecek hem de KKTC'yi yok sayarak, Avrupa Birliği dokümanı hazırladı. Bunu bir de AB'ye sundular.

screenshot-37.png

TÜRKİYE'NİN 572 YILLIK DOĞAL GAZ İHTİYACINI KARŞILIYOR

İkinci gelişme Mısır, sismik araştırma için alan ilan etti Navtex ile. Bu Mavi Vatan sınırına dayanıyor. Dolayısıyla Mısır, Mavi Vatan'a saygı duyuyor. Mısır kendi sondaj gemisi de yok. Doğu Akdeniz'de gerçekten zengin doğal gaz ve petrol var. Burada çok ciddi gasildatlar var. Türkiye'nin deniz yetki alanlarındaki gasildat yatakları Türkiye'nin 572 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Master Haber