Portekiz - Çekya maçının ilk 11'leri belli oldu!

Portekiz - Çekya maçının ilk 11'leri belli oldu!
EURO 2024'te Türkiye'nin de bulunduğu F grubu'nda Portekiz ile Çekya karşı karşıya gelecek. Almanya'nın Leipzig kentiyle aynı adı taşıyan statta oynanacak karşılaşma 22.00'de başlayacak. Mücadeleyi İtalyan hakem Marco Guida yönetecek.

Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Portekiz, Çekya karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak. EURO 2016 şampiyonu, rakibine karşı daha önce oynadığı 5 maçta 4 kez kazandı.

Çekya ise Çekoslovakya dağıldıktan sonra Portekiz'e karşı tek galibiyetini, EURO 96 çeyrek finalinde 1-0'lık skorla aldı. Çekler, söz konusu turnuvada final oynayarak şampiyona tarihindeki en iyi derecesini elde etti.

İki takım son olarak 24 Eylül 2022'de UEFA Uluslar Ligi maçında karşılaştı. Çekya'da oynanan mücadeleyi Portekiz 4-0 kazandı.

Öte yandan Portekiz-Çekya mücadelesi, Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo için de ayrı bir önem taşıyor. 39 yaşındaki yıldız oyuncu, Çekya'ya karşı forma giymesi halinde 6 Avrupa Şampiyonası'nda oynayan ilk futbolcu olacak.

İlk kez EURO 2004'te mücadele eden Ronaldo daha sonra sırasıyla 2008, 2012, 2016 ve 2020'deki şampiyonalarda da boy gösterdi. Tecrübeli futbolcu, kupa tarihinin en çok maça çıkan ve en fazla gol atan oyuncusu konumunda bulunuyor. Ronaldo oynadığı 5 turnuvada toplam 25 karşılaşmada 14 kez fileleri havalandırdı.

Ronaldo aynı zamanda Avrupa Şampiyonası tarihinde 5 turnuvada gol sevinci yaşayan tek oyuncu ünvanına da sahip durumda. Yıldız futbolcu, EURO 2024'te de rakip fileleri havalandırarak bu rakamı 6'ya çıkarmaya çalışacak.

İLK 11'LER

Portekiz: Diogo Costa, Dalot, Pepe, Ruben Dias, Cancelo, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Vitinha, Nuno Mendes, Ronaldo, Leao

Çekya: Stanek, Krejci, Hranac, Holes, Doudera, Provod, Soucek, Sulc, Coufal, Schick, Kuchta