İspanyollar Ferdi Kadıoğlu'nu fark etti: Eşi benzeri yok...

İspanyollar Ferdi Kadıoğlu'nu fark etti: Eşi benzeri yok...
Arda Güler'in Real Madrid'e transferinin ardından Ferdi Kadıoğlu'nun da büyük bir takıma transferine kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak önce Ferdi Kadıoğlu'nun fark edilmesi gerekiyordu.

Hollanda doğumlu Türk futbolcu EURO 2024'e tüm dünyaya nasıl bir futbolcu olduğunu gösterdi.

Avusturya maçındaki performansıyla da dış basının ve dev kulüplerin dikkatini çekti.

Herkesin Arda Güler'i, Kenan Yıldız'ı, Hakan Çalhanoğlu'nu konuştuğu bir takımda öne çıkmak kolay bir iş değil. Üstelik 5 büyük ligden birinde değilsen bu daha da zor.

Fenerbahçeli futbolcu, EURO 2024'te eşi benzeri olmayan bir oyuncu olduğunu gösterdi.

24 yaşındaki kanat oyuncusu, bek pozisyonunda tüm turnuvanın en yönlü oyuncusu oldu. Gol atmadı ama geri kalan her şeyi yaptı.

Ferdi Kadıoğlu'nun adının Arsenal'le anılması bir tesadüf değil. Mikel Arteta'nın çok yönlü ve zeki oyuncuları sevdiğini herkes biliyor. Yaratıcılığı, hareketliliği ve bire birdeki etkinliğiyle öne çıkan oyuncu ayrıca sahada farklı görevler üstlenme konusunda da bir uzman.

Transfermarkt verilerine göre Ferdi Kadıoğlu spor kariyeri boyunca sahada 10 farklı pozisyonda oynadı.

depophotos-18371623-fagc.webp

Sol bek olarak 66 maça çıkan Kadıoğlu, hücum orta saha oyuncusu olarak 546, sağ kanatta 44, sağ bek olarak 37, sol kanatta 23, sol içte 19, sağ içte 19, orta sahada 15, pivot olarak 1, yarı orta saha olarak da 1 maçta çıktı. Bu da onu benzersiz bir oyuncu yaptı.

Fenerbahçe ve milli takımda ağırlıklı olarak sol bekte oynayan Kadıoğlu, Avusturya karşısında harika bir maç çıkardı. Arda Güler, Merih Demiral ve Mert Günok'un performansları nedeniyle gözden kaçması beklense de öyle olmadı. Tüm Avrupa'nın dikkatini çekti.

Maçta 13 ikili mücadelenin 10'unu kazanırken 6 kez başarılı müdahale yaptı. 3 kez faul aldı, oyuna en çok katılım gösteren oyuncu oldu. Yüzde 88 pas başarısı ve 90 dakika tükenmeyen bir enerjiyle oynadı.

Kadıoğlu'nu özel kılan zekası. Kolay kolay hata yapmayan oyuncu topla da oldukça sakin ve oyunu iyi anlıyor. Oyunu okumayı biliyor ve takım arkadaşlarıyla bağlantıları iyi kuruyor. Bu sayede hem içeride hem de dışarıda oynayabiliyor. Karar verme ve yüzleşme konusunda bir uzman.

24 yaşında olmasına rağmen 30 yaşındaki futbolcuların sahip olduğu bir deneyime ulaştı. Fiziksel kondisyonuyla da birleştiğinde gözler onun üzerine odaklandı.

Öyle görünüyor ki EURO 2024 sona erdiğinde Ferdi Kadıoğlu için Fenerbahçe'nin kapısını çok sayıda büyük kulüp çalacak.

Transfermarkt'a göre 21 milyon euro değerinde olan ve sözleşmesi 2026 yılında bitecek Ferdi Kadıoğlu, doğru ellerde fark yaratan bir transfer olabilir.