Almanya ikinci yarıda açıldı, çeyrek finale çıktı!

Almanya ikinci yarıda açıldı, çeyrek finale çıktı!
Sağanak yağış nedeniyle ilk yarıda 25 dakika ara verilen maçta Almanya ikinci yarıda bulduğu gollerle Danimarka'yı eleyerek adını çeyrek finale yazdırdı.

EURO 2024 son 16 turunda Almanya ile Danimarka, Dortmund'da kozlarını paylaştı. Almanlar 2-0 kazanarak çeyrek final biletinin sahibi oldu.

Mücadelenin 0-0 biten ilk yarısına sağanak yağış damga vurdu. Hakem Michael Oliver 35. dakikada hava şartları nedeniyle maçı durdururken oyuncular bir süre yedek kulübelerinde bekledi. Yağışın şiddetini artırmasıyla soyunma odasına gidildi.

Yaklaşık 25 dakikalık aranın ardından yağışın azalmasıyla yeniden başlayan mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

48. dakikada Danimarka, Andersen'in vuruşunda ağları buldu ancak VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle gol sayılmadı. Birkaç dakika sonra Andersen kendi ceza sahasında topa elle temas etti. Hakem pozisyonu VAR'da inceledikten sonra penaltı noktasını gösterdi.

53. dakikada Kai Havertz'in penaltı vuruşu ağlara giderken Almanya maçta kilidi açtı ve 1-0'ı buldu. 68. dakikada ise Jamal Musiala'nın golü geldi ve skor 2-0 oldu.

İki farklı üstünlüğü yakalayıp rahatlayan Almanya kalan dakikalarda üst üste yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve iki golle kazanarak adını son 8 takımın arasına yazdırdı. Danimarka ise turnuvaya son 16 turunda veda etti.

Almanya'nın çeyrek finaldeki rakibi, İspanya - Gürcistan eşleşmesinin galibi olacak.