Prof. Dr. Güner Sönmez yazdı! Bilim insanları karaciğeri gençleştirmenin yolunu buldu

Prof. Dr. Güner Sönmez yazdı! Bilim insanları karaciğeri gençleştirmenin yolunu buldu
Profesör Doktor Güner Sönmez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yapılan bir çalışma sonunda bilim insanlarının karaciğeri gençleştirmenin yolunu bulduğunu belirtti. İşte detaylar…

Bilim insanları karaciğeri gençleştirmenin bir yolunu buldu (hayvan deneyi). Karaciğer vücudun en dayanıklı organlarından biri olmasına rağmen, metabolik stres ve yaşlanmanın yol açtığı hasara karşı savunmasızdır; bu da kronik karaciğer hastalığı ve siroza neden olabilir.

karaciger1.jpeg

Yaşlanma sürecinde ve metabolik stres sonrasında karaciğerdeki bazı hücrelerin nasıl öldüğü tespit edildi. Daha sonra deneysel bir ilaç verilerek karaciğerdeki yaşlanma kısmen tersine çevrildi. “Bu bulgular; yüksek kolesterol, obezite, diyabet veya diğer faktörlerin neden olduğu karaciğer hasarı olan milyonlarca insan için büyük umut vaat ediyor.”

karaciger2.jpeg

“Deneysel ilacın adı Ferrostatin-1. Ferrostatin-1 verilen hayvanların karaciğerleri biyolojik olarak genç, sağlıklı karaciğerlere dönüştü.” Araştırma, yaşlanmanın en azından kısmen geri döndürülebilir olduğunu gösteriyor. “Daha iyi olmak için asla çok yaşlı değilsin.”

karaciger-3.jpeg

karaciger-4.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.