Veli Ağbaba’dan tepkilerin odağındaki Lütfü Savaş hakkında açıklama: Parti bir karar verecektir

Veli Ağbaba’dan tepkilerin odağındaki Lütfü Savaş hakkında açıklama: Parti bir karar verecektir
6 Şubat depremlerinin birinci yılında kayıplarını anmak isteyenler, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yoğun tepki gösterdi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, tepkilerin odağında Savaş hakkında, “Parti bir karar verecektir bununla ilgili” dedi.

CHP’nin 31 Mart Yerel Seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak mevcut başkan Lütfü Savaş’ı gösterince tepkilerin hedefi haline geldi.

6 Şubat depremlerinden ciddi yıkım yaşan Hatay’da, Lütfü Savaş da iktidar sahipleri kadar yıkımın sorumluları arasında gösteriliyor.

6 Şubat depreminin yıldönümü nedeniyle dün gece protestoların odağında olan Lütfü Savaş’la ilgili katıldığı bir televizyon programında konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Lütfü Savaş hakkında açıklamalarda bulundu.

Ağbaba şunları söyledi:

“Genel Başkanımız en başından beri ‘Ankete bakacağım, vatandaş ne diyor ona bakacağım’ dedi. Anketlerin tamamında Lütfü Savaş önde çıktı. Genel Başkanımız Savaş’ı aday göstermeseydi ‘Kurultay nedeniyle hesaplaşıyor’ denilecekti. Bundan da biraz uzak duruldu. Kamuoyu tarafından tartışılıyor, parti de bir karar verecektir bununla ilgili. Genel merkezimiz yetkisinde olan bir şey. Bizim açımızdan da değerlendirilmesi gereken nokta. Bütün suçu Savaş’a yıkmanın anlamı yok ama herkesin de buradan payını çıkarması lazım”

Kaynak:Master Haber