Türkiye 31 Mart'taki seçimlere kilitlendi! AK Parti 28 ilin adaylarını yarın açıklayacak

Türkiye 31 Mart'taki seçimlere kilitlendi! AK Parti 28 ilin adaylarını yarın açıklayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek törenle AK Parti'nin 12 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacak.

Türkiye'de herkesin merakla beklediği yerel seçimlere kısa süre kaldı. Milyonlarca vatandaş belediye başkan adaylarını seçmek üzere sandık başına gidecek. Seçmenin büyük bir merakla beklediği AK Parti'nin belediye başkan adaylarını tanıtma etkinliği, yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

ADAYLAR YARIN AÇIKLANACAK

AK Parti, seçim hazırlıklarını hızlandırarak, il ve ilçelerin belediye başkan adaylarını belirlemek için yoğun bir istişare süreci yürütüyor. AK Parti’nin belediye başkan adaylarını tanıtacağı büyük etkinlik, pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

ERDOĞAN 28 İLİN ADAYLARINI DUYURULACAK
Etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 12 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adaylarını kamuoyuna duyuracak.

DİĞER ADAYLAR 15 OCAK'TA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geri kalan illeri ise 15 Ocak’taki programda duyuracak. Ayrıca, ilçe belediye başkan adayları ise 15 Ocak’tan sonra belli olacak.

ADAYLIKLARI TEBLİĞ EDİLDİ
AK Parti tarafından aday gösterilecek isimlerin dün itibariyle aranarak adaylıklarının tebliğ edildiği belirtildi. AK Parti’nin en çok merak edilen belediye başkan adayı ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. AK Parti’nin İstanbul adayı, pazar günkü etkinlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

AÇIKLANACAK 12 BÜYÜKŞEHİR
- İstanbul
- Muğla
- Kocaeli
- Erzurum
- Eskişehir
- Balıkesir
- Bursa
- Aydın
- Samsun
- Mardin
- Denizli
- Ordu

BÜYÜKŞEHİRLER DIŞINDAKİ 16 İL
- Artvin
- Bayburt
- Giresun
- Elazığ
- Edirne
- Düzce
- Bitlis
- Bingöl
- Çanakkale
- Çankırı
- Kastamonu
- Rize
- Sinop
- Tokat
- Yalova
- Isparta