Tüm dünya Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretini adım adım takip etti

Tüm dünya Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretini adım adım takip etti
6 yıl sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'a ziyaret gerçekleştirdi. Tüm dünya, geniş yankı uyandıran bu gelişmeyi yakından takip etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 sene sonra gerçekleştirdiği kritik ziyaret, Yunan medyası ve dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Yunanistan’ın başkenti Atina'da, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti tüm dünya tarafından yakından takip edilirken, önde gelen gazeteler bu ziyareti son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

7 GÜNLÜK VİZE MÜJDESİ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlediği basın toplantısında doğu Ege’de Türk vatandaşlarına 7 günlük vize muafiyeti konusunun da görüşüldüğünü belirtti.

Yunan adalarına kapıda vize konusu için ise Miçotakis, "Doğu Ege'de yıl boyunca 7 gün süre ile vizeden muaf tutularak Türk vatandaşlarının Doğu Ege adalarını ziyareti serbestisini ele aldık." diye konuştu.

erdo1.png

TÜM DÜNYA YAKINDAN TAKİP ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,'ın bugün gerçekleştirdiği Yunanistan ziyareti, tüm dünyada geniş yer buldu. Ülkelerinin önde gelen gazeteleri, Erdoğan ziyaretine geniş yer verdi.

AFP 'Erdoğan, Türkiye ve Yunanistan'ın Anlaşmazlıkları Çözebileceğini Söyledi' başlığını tercih etti.

France 24 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO müttefikleri ile tarihi rakipler arasında yıllar süren gerilimin ardından yeni bir sayfa açılması girişimi olarak ilan edilen ve heyecanla izlenen bir ziyaret için Atina'ya gitti' dedi.

'Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün, komşu devletler arasında tarihsel olarak gergin olan ilişkileri yeniden düzenlemeyi amaçlayan önemli bir diplomatik misyonla Atina'yı ziyaret ediyor' diyen Euronews liderlerin ve beraberlerinde heyetlerin bir dizi görüşme gerçekleştireceğini yazdı.

Katar merkezli Al Jazeera Ankara ve Atina'nın ilişkilerinde yeni bir başlangıç yapmaya hazırlandığını yazdı.

ABD merkezli ABC News 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gergin ilişkileri düzeltmek ve Batılı müttefiklerle bağları sıfırlamak amacıyla Yunanistan'ı ziyaret ediyor' yorumunda bulundu.

Guardian ise 'Recep Tayyip Erdoğan, geçmişteki çekişmelerin ardından Atina'da 'kazan-kazan' yaklaşımını planlıyor' manşetini attı.

erdo2.png

'AB KONUSUNDA TÜRKİYE'YE DESTEK VERECEĞİZ'

Miçotakis, "Göç konusunda da çok önemli bir sonuç elde ettik. Bu göç hareketleri artmak yerine geriledi. Polis, sahil güvenliği sayesinde gelişen ilişkiler gelecekte daha da ilerleyecek. Yunanistan'ın Türkiye'ye Avrupa sürecinde desteği de ele alındı.Hem Yunanistan'da hem Türkiye'de bizim yaklaşımımıza katılmayan kesimler mevcut ancak sınırdaş olan ülkeler yan yana hareket etmek zorundadır. İkimiz de sakin sularda güzel bir esinti ile ilerleyen kaptan olarak güzel gelecek yaratmalıyız." ifadelerini kullandı.

Miçotakis, zaman uygun olduğunda kıta sahanlığı ve deniz sahası meselelerini de görüşeceklerini belirterek, “Deniz hukuku hepimiz için bu tipten anlaşmazlıkların çözümlenmesinde çok büyük ve önemli bir rol oynar. Umarım bahar aylarında Ankara'da sizinle buluşma ve görüşme imkanım olacak. Aynı zamanda NATO konseyinde de tekrar görüşme imkanımız olacak. Hem Yunanistan'da hem Türkiye'de bu yaklaşıma katılmayan birçok isim vardır. Ancak sınırdaş olan iki ülke yan yana ve beraber hareket etmek zorundayız. Ben geleceğe olumlu bakmak istiyorum ve size tekrar hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.