Taraflar uzlaşamadı, dokunulmazlığı kalktı! Hapsi isteniyor

Taraflar uzlaşamadı, dokunulmazlığı kalktı! Hapsi isteniyor
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle hakaret suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Son seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Kılıçdaroğlu'nun milletvekili olmadığı için dokunulmazlığı kalkmıştı.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a yönelik sözleri sebebiyle hakaret suçlamasıyla karşı karşıya.

Bilal Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla başvurması üzerine, Kılıçdaroğlu'nun 2014'te Amasya'da bir mitingde yaptığı konuşmanın hakaret içerdiği iddiasıyla dava açıldı.

Dosya, uzlaştırmacıya sunulmasına rağmen taraflar arasında anlaşma sağlanamadı. Dokunulmazlığı kalktığı için milletvekili olmayan Kılıçdaroğlu'nun mahkemede savunma hakkı kullanabilmek için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılı bir savunma sunuldu.

İddianameye göre, suçun uzlaşmaya tabi olması sebebiyle dosya uzlaştırmacıya tevdi edildi. Ancak taraflar uzlaşamadı. Kılıçdaroğlu hakkında hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.