Mustafa Sarıgül, o büyükşehirden aday mı olacak? Sürpriz adaylık açıklaması

Mustafa Sarıgül, o büyükşehirden aday mı olacak? Sürpriz adaylık açıklaması
CHP'nin Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, yerel seçimlerle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Henüz duyurulmamış bir büyükşehir belediyesi için adaylığı konuşulan Sarıgül, partisinden teklif gelmesi halinde adaylığı kabul edeceğini söyledi.

31 Mart'taki yerel seçimlerle ilgili CHP, aday belirleme sürecinde bazı illeri henüz netleştiremedi. Özellikle partinin İzmir'de kimi aday göstereceği merak konusu olurken, partiyle ilgili beklenmedik bir gelişme yaşandı.

36 yıl sonra Meclis'e dönen CHP'nin Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den sürpriz bir adaylık açıklaması geldi.

SARIGÜL O İLDEN ADAY MI OLACAK?

Sarıgül’ün adı henüz adayı netleşmeyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için konuşuluyordu.

Partisinden teklif gelmesi durumunu Haber3'e değerlendiren milletvekili, "Hiç tereddütsüz kabul ederim. Partinin bir neferi olarak, verilen her görevi yaparım" dedi.

Sarıgül, aday olması durumunda Kocaeli'nin mevcut belediye başkanı AK Partili Tahir Büyükakın olacak seçim yarışına dair de konuştu.

Sarıgül, "Kocaeli’nde AK Parti açık ara önde. Bu farkı kapatabilecek misiniz?" sorusunu "Milletvekili seçiminde seçmen partilerin lider ve ideolojisine oy verir. Yerel seçimde ise adayın kenti yönetebilme becerisi öne çıkar. Ben yerel yönetimi biliyorum.

Seçimlerde hedef sadece eldeki 11 büyükşehri korumak değil, AK Parti'nin elinde olan Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Denizli gibi illeri de almak olmalıdır. Benim burada yaratacağım heyecan,Türkiye’de yankılanır, oylarımızı ciddi şekilde etkiler" dedi.

Kocaeli'nin önemine dikkat çeken Sarıgül, son olarak da "Kocaeli Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarını barındırıyor. Ancak ürettiği gelirden hakkettiği payı alamıyor. Ben bu haksızlığı düzeltirim. Kocaeli’nde en kaliteli un, şeker ve yağ var. Gereken helva yapmasını bilen başkan. O başkan da benim." diye konuştu.