Murat Kelkitlioğlu, Lütfü Savaş ile ilgili çarpıcı analizi aktardı! "Kendi köyünden bile 37 oy almış"

Murat Kelkitlioğlu, Lütfü Savaş ile ilgili çarpıcı analizi aktardı! "Kendi köyünden bile 37 oy almış"
masterhaber.com yazarları Murat Kelkitlioğlu ve Özkan Tamirak, Master Haber YouTube kanalındaki Master Gündem programında CHP'nin yerel seçim adaylarını değerlendirdi. Hatay'da yeniden aday gösterilen Lütfü Savaş ile ilgili bir analizi aktaran Kelkitlioğlu, "CHP'li isimlerin verdiği bilgilere göre, kendi köyünden bile 37 oy almış" dedi.

Yerel seçim öncesinde siyasi partilerin adayları belli olmaya devam ederken, Master Haber TV YouTube kanalındaki Master Gündem programında partilerin adayları masaya yatırıldı.

masterhaber.com yazarları Murat Kelkitlioğlu ve Özkan Tamirak, adaylarla ilgili çarpıcı analizler ve son kulis bilgilerini paylaştı.

"KENDİ KÖYÜNDEN BİLE 37 OY ALMIŞ"

CHP'de adayların açıklanmaya başlandığını anımsatan Murat Kelkitlioğlu, "Yine kavgalar gürültüler oldu. Açıklanan isimler de tartışılmaya başlandı" dedi.

Hatay'da Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesine dikkat çeken Kelkitlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in neler söylediğini biliyoruz Lütfü Savaş ile ilgili. 'Çok bomba bir aday göstereceğiz Hatay'la ilgili' dedi. Ancak mevcut belediye başkanıyla devam ediliyor. Lütfü Savaş'ın o bölgede nasıl tepki aldığını hatırlıyoruz, özellikle 6 Şubat depreminden sonra istifaya kadar gitmişti iş."

Özgür Özel'in Lütfü Savaş'ın kırsal kesimde karşılığı olduğunu savunduğunu dile getiren Kelkitlioğlu, "Aldığımız bilgiler hatta yayınlarımıza katılan CHP'li isimlerin verdiği bilgilere göre, kendi köyünden bile 37 oy almış. 350 kişiyi belediyeye işe aldığına halde 37 kişiden oy alabilmiş" diyerek Lütfü Savaş ile ilgili çarpıcı bir analizi aktardı.

"CHP ESKİŞEHİR'İ RİSKE ATTI"

CHP'de bir tartışılan ilin de Eskişehir olduğunu kaydeden Kelkitlioğlu, "Bunun üzerine neden bu kadar çok durmuyorlar. Onu da gerçekten çok merak ediyorum. Evet yaşıdır, 86 yaşında Yılmaz Bey. Eskişehir için çok şey ifade eden bir isim doğrudur. Ama 'nereye kadar başkanlık yapacaksın?' diye sorarlar ama 'Sorun yok. Kendi istemedi' dediler." ifadelerini kullandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in beyanaatında böyle bir ifadesi olmadığını sözlerine ekleyen Murat Kelkitlioğlu, şöyle devam etti:

"Bugün beyanatına rastlıyoruz. "Üzülmedim ama kırıldım" şeklinde beyanatı var. Demekki Eskişehir'de de bir sorun var. Ben Yılmaz Büyükerşen'i aday göstermediği için CHP'nin Eskişehir'i riske attığını düşünüyorum. Bu noktada da önümüzdeki günlerde neler göreceğiz."