MİT Başkanı Kalın'dan net mesaj! Hiçbir ihanet cezasız kalmayacak

MİT Başkanı Kalın'dan net mesaj! Hiçbir ihanet cezasız kalmayacak
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın Milli İstihbarat Akademisi'nin kurulduğunu açıkladı. Kalın, ''Devlete ve millete yapılan hiçbir ihanetin cezasız kalmayacağını söyledi. ''Haksız hiçbir eylem karşılıksız bırakılmayacaktır.'' dedi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, MİT'in 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliğinde konuştu. Kalın, göreve atandıktan sonra ilk kez kameralar karşısında açıklamalarda bulundu. Terörle mücadeleyle ilgili net mesajlar veren Kalın, "Devlete ve millete yapılan hiçbir ihanet cezasız kalmayacak" ifadelerini kullandı.

"DEVLETE VE MİLLETE YAPILAN İHANET CEZASI KALMAYACAK"

Haksız hiçbir eylem karşılıksız bırakılmayacaktır. Devlete ve millete yapılan hiçbir ihanet cezasız kalmayacaktır. Türkiye son yıllarda özellikle savunma sanayi SİHA ve kritik altyapı teknolojilerinde kendine yeterli caydırıcı ve önleyici bir güç merkezi olmak için kuantum sıçraması yapmış ve tüm ezberleri bozmuştur.

Güçlü ve dirençli bir Türkiye'nin bölge ve dünya barışı için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz.

Milletlerin ve ülkelerin özgürlüğünü bağımsızlığını ve egemenliğini güvence altına almayan bir güvenlik mimarisinin adalet güven ve yapıcı rekabet üretmesi mümkün değildir. Bu bağlamda stratejik güvenlik sadece kendimizin değil diğer ülkelerin güvenlik ve refahını da gözeten bir yaklaşımı esas alır. Bu yüzden temel ilkemiz şudur sahada ve masada kazanmak önemlidir, hayatidir, vazgeçilmezdir. Ama aynı şekilde önemli olan gerçek ve kalıcı zafer zihinleri ve gönülleri kazanmaktır.

MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ KURULDU
Kalın, Türkiye'nin istihbarat teorisi üzerinde söz sahibi olması amacıyla Milli İstihbarat Akademisi'nin kurulduğunu da duyurdu. Kalın, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Türkiye'nin korunmasında kilit roller oynamaya devam edeceğinin altını çizdi.

''YAPAY ZEKA ÇAĞIMIZIN DİJİTAL ATOM BOMBASIDIR''
Yapay zekayla ilgili de kritik uyarılarda bulunan Kalın, "Yeni bir risk alanı ile karşı karşıyayız; yapay zeka. Büyük tehditleri de beraberinde getiren yapay zeka çağımızın dijital atom bombasıdır. Her türlü manipülasyona açık, sınırı çizilmemiş bu sistem insanlığın geleceğini tehdit etme potansiyeline sahiptir. Siber vatanı korumak en az fiziki sınırlarımızı korumak kadar hayati önemdedir" diye konuştu.