MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den siyanür iddialarına sert yanıt: Acılar üzerinden siyasi geçim sağlamak vicdansızlık

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den siyanür iddialarına sert yanıt: Acılar üzerinden siyasi geçim sağlamak vicdansızlık
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Erzincan’daki altın madeninde meydana gelen heyelanın ardından siyanür iddialarına çok sert yanıt veren Bahçeli, “Adeta uzaya çıkar gibi özel kıyafetler üstüne maskeler takan, siyanür atıklarının akıtıldığını, sulara karışarak Fırat'a karıştığını söyleyenler iddiasını ispatla mükelleftir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli mesajlar verdi. Konuşmasında muhalefete de yüklenen Devlet Bahçeli, “CHP ile DEM iç içe geçmiştir” dedi. Öte yandan Bahçeli, Danıştay'ın, FETÖ'den yargılanan yargı mensupları için verilen göreve iade kararına tepki göstererek "Danıştay'ın kararı tehlikelidir, sakıncalıdır. FETÖ'cüleri göreve iade etmek vatana ihanet, cinayet değil midir?" dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şu şekilde:

Dünyanın pek çok ülkesinde maden kazalarına şahit olunmuştur. 2000 yılında Romanya'daki maden kazasında vahim bir çevre felaketi doğmuştur. 2009'da Gana'da, 2014'te Güney Afrika'da, 2015'te Kanada'da yaşanan maden kazaları çevreyi tahrip etmiştir. İliç'te böylesine tehlikeli sızıntı tespit edilmemiştir. Altın madenciliğinde liç işlemi sırasında kullanılan siyanür ve diğer ağır metallerinin çevre insan sağlığı için olumsuz olduğu bilinmektedir.

“YENİ BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIRLANMALI”

Siyanür iddiasında bulunanlar iddiaları ispat etsin. Ağzıyla değil de karnıyla konuşanların şımarıklıkları tahammül sınırlarını aşmıştır. Halen dedikodu üretmenin, hala kaygıları diri tutmanın tutarlı bir yanı var mıdır?

Altın madeninde var olan ihmaller zincirinin 13 Şubat'taki payını yok saymak mümkün değildir. Adli soruşturmanın sağlıklı sonuçlar vermesi için hazırlanan bilirkişi raporunun aceleye getirmesi tartışmalıdır. Yeni rapor hazırlanması, yeni heyet oluşturulması en makul çözümdür.

"SAYIN KURUM'A HAKSIZ ELEŞTİRİLER SİNSİ PROPAGANDAYI İŞARET ETMİŞTİR"

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı sayın Murat Kurum ne hikmetse hedef haline getirilmiştir. Sayın Kurum'un bakanlık dönemine ilişkin haksız eleştiriler sinsi bir propagandaya işaret etmiştir. Müflis zihniyetler Sayın Kurum'u yıpratmak için harekete geçmiştir.

ÇED raporunu veren Çevre, Şehircilik, İklim Değişikliği Bakanlığı değildir. Altın madeninin çevreye zarar verip, vermeyeceğini denetlemektedir. Anlaşılacağı üzere sayın Murat Kurum görevini layıkıyla yapmıştır.

Menfur ve emel sahiplerinin çabaları boşunadır. Ankara altın çağına kavuşacak, İstanbul Kurum'una kavuşacak. Ne yaparlarsa yapsınlar. Derin izleri beraberce sileceğiz.

“CHP İLE DEM İÇ İÇE GEÇMİŞTİR”

Millet bu muhalefetin defterini dürecektir. PKK ile DEM'lenerek bağ kurmak, FETÖ'yle taşeronlar eliyle bağlantıya geçmek ülkemize yapılacak en büyük kötülüktür. CHP sadece kendi içerisinde kavgalı değil Türk milletiyle sorunludur. DEM'lenmiş CHP'nin doğrusuyla yanlışı birbirine karışmış milli menfaati kalmamıştır. Esenyurt'tan Kadıköy'e, Mersin'in ilçelerine kadar görünen budur. CHP ile DEM iç içe geçmiştir.

Kaynak:Master Haber