Memleket Partisi, CHP ile ittifak yapacak mı? Muharrem İnce resti çekti! "Siyahla beyaz kadar ayrışmışız!"

Memleket Partisi, CHP ile ittifak yapacak mı? Muharrem İnce resti çekti! "Siyahla beyaz kadar ayrışmışız!"
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yerel seçimlerde izleyecekleri yol haritasını açıkladı. Partisinin CHP ile ittifak yapıp yapmayacağı sorusuna İnce, "Siyahla beyaz kadar ayrışmışız nasıl beraber olacağız? Gençliğimdeki parti gitmiş başka bir yapı gelmiş" sözleriyle yanıt verdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart'taki yerel seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerde partisinin nasıl bir yol haritası izleyeceğini aktaran İnce, kendi imkanları çerçevesinde girilebilecekleri her yerde aday çıkaracaklarını söyledi.

"HER BELEDİYEYİ SAFIMIZA KATMAYI İSTİYORUZ"

İnce, "Girebileceğimiz her yerde seçime girebilmeyi, alabildiğimiz kadar belediyeyi saflarımıza katmayı istiyoruz" ifadesini kullandı.

MEMLEKET PARTİSİ CHP İLE İTTİFAK YAPACAK MI?

İsveç'in NATO üyeliğine onay ve DEM Parti ile ilişkileri nedeniyle CHP'yi eleştiren İnce, ''İttifak yapacak mısınız?'' sorusuna ise "Siyahla beyaz kadar ayrışmışız nasıl beraber olacağız? Gençliğimdeki parti gitmiş başka bir yapı gelmiş. Yarın yönetim değişir o zaman bir kez daha bakarız." yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi için 3 aday adayları bulunduğunu ve Mehmet Sevigen'in de onlardan biri olduğunu belirtti.

İnce, Eskişehir, Sakarya, Bilecik, Yalova, Mersin Tarsus adaylarını açıkladı.

"'BEN AKP İLE AYNI A4'TE OLMAYACAĞIM' DİYEMEZSİNİZ!"

Meclis'e gelen terör bildirisine hayır oyu veren CHP'yi eleştiren İnce, "Hiç kimse küçük eşit değildir. Bu ülkede herkes ayaz yemiştir. Terör bildirisi Meclis'e geldiğinde "Ben AKP ile aynı A4'te olmayacağım" demeyeceksin. Memleket Partisi Meclis'te olsaydı ben olsaydım İsveç'in NATO üyeliğine "evet" demezdim." dedi.