Kılıçdaroğlu, İmamoğlu buluşmasının perde arkası! Partinin ağır topu aracı oldu

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu buluşmasının perde arkası! Partinin ağır topu aracı oldu
CHP'yi hareketlendiren buluşma bugün gerçekleşecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile karşısında 'değişim' hareketi başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir araya gelecek. Buluşmanın perde arkasına masterhaber.com. ulaştı. O buluşma için Kılıçdaroğlu'na partinin ağır toplarından bir ismin teklif götürdüğü ortaya çıktı. İşte detaylar...

CHP'de bugün önemli bir buluşma gerçekleşecek. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çektiği video ile ‘değişim’ tartışmalarını başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4-5 Kasım'da yapılacak kurultay öncesi bir araya gelecek. Kulisleri hareketlendiren buluşmayla ilgili İmamoğlu'na yakın sosyal medya hesapları ve bazı internet siteleri, görüşmenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talebi ve isteği üzerine gerçekleştirildiği algısı yarattı. 

Masterhaber.com randevunun perde arkasına ulaştı. CHP’de üst düzey görevlerde bulunan, MYK üyesi eski bir milletvekili, CHP Genel Başkanı’na gidip, “Efendim kurultay öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile buluşursanız iyi olur” telkininde bulundu. Kılıçdaroğlu ise bu teklife önce şaşırıp sonra da “Olabilir” diyerek yeşil ışık yaktı. Ancak işin aslı başkaydı. Kılıçdaroğlu’na görüşme teklifi yapılmadan önce aynı yetkililer, İBB Başkanı İmamoğlu’yla görüşmüşlerdi. İmamoğlu’ndan, “Görüşmemiz çok iyi olur” yanıtını aldıktan sonra Kılıçdaroğlu’na görüşme teklif edildi. 

Hafta sonu yapılacak kurultay da değişimin adayı Özgür Özel’i desteklediğini her fırsatta açıklayan İmamoğlu’na yakın kaynaklar görüşme talebinin Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldiği yönünde paylaşımlar yapsa da görüşme talebinin aslında İmamoğlu kanadından geldiği öğrenildi.  

DELEGELER ABLUKA ALTINDA 

Hafta sonu yapılacak kurultay için Türkiye’nin 81 ilinden delegeler ve partililerin akın ettiği Ankara’da adeta delege ablukası yaşanıyor. Kurultayın ilk günü genel başkanlık seçimi yapılırken ikinci günü PM seçimleri yapılacak. Her iki yarışa da büyük önem veren partililer ve taraflar PM’de çoğunluğu elde etmenin peşinde. Neredeyse her ilin delegesine bir partilinin refakat ettiği Ankara’da yaşanan hareketlilik otel lobilerini bir hayli hareketlendirecek.