Karamürsel'de demokrasi şöleni! Aday gösterilmedi ama desteğini de esirgemedi

Karamürsel'de demokrasi şöleni! Aday gösterilmedi ama desteğini de esirgemedi
Karamürsel'de siyasi sahnede, önemli bir gelişme yaşandı. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın, aday gösterilmemesine rağmen yeni aday olan Mesut Çetinkaya'nın kampanyasını desteklemesi, bölgedeki siyasi çevrelerde şaşkınlık yaratsa da örnek bir davranış olarak nitelendirildi.

Karamürsel'de, siyasi arenada dikkat çeken bir durum yaşandı. Doğruyol Partisi kökenli ve daha sonra AK Parti'ye geçen, hem 2004 hem de 2009 seçimlerinde belediye başkanlığı kazanmış olan ve son olarak 2014 ve 2019'da AK Parti'den belediye başkanlığına seçilen Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, bu dönem aday gösterilmemesine rağmen partisinden aday gösterilen Mesut Çetinkaya’nın seçim afişini apartmanına asarak Mesut Çetinkaya’nın destekçisi oldu.

whatsapp-gorsel-2024-02-10-saat-12-07-10-330e0eea.jpg

Bu olağanüstü davranış, Karamürsel'deki siyasi sahnede alkışla karşılandı. Seçilmeyen adaylar partilerine küserken, geçmişteki seçimlerde başarı elde etmiş bir ismin, aday gösterilmemesine rağmen kendi partisinden aday gösterilen bir ismin afişini asmak için harekete geçmesi oldukça ilginç bulunsa da örnek bir davranış olarak nitelendirildi.

whatsapp-gorsel-2024-02-10-saat-12-07-10-05bd7047.jpg

Karamürsel'de siyasi kulisler, bu davranışın örnek alınası bir vatandaşlık sorumluluğu örneği olduğunu vurgularken, Karamürsel’de bir demokrasi şöleni yaşatan İsmail Yıldırım bu hareketle siyasi arenadaki farklılığını bir kez daha gösterdi.