Grup toplantısında konuşan Akşener, Ümit Dikbayır'ı anmadı: İYİ Parti'de güneş yerinde her şey yolunda

Grup toplantısında konuşan Akşener, Ümit Dikbayır'ı anmadı: İYİ Parti'de güneş yerinde her şey yolunda
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Tacizle suçlanan ve ihracı istenen milletvekili Ümit Dikbayır "İstifa etmeyeceğim, rezil kepaze edeceğim" demişti. Akşener, Dikbayır'ı anmadı ama parti karıştı şeklinde yorum yapanlara "İYİ Parti'de güneş yerinde her şey yolunda" ifadelerinde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasına öğretmen atamalarıyla başladı. İktidara seslenerek öğretmenlere verilen sözlerin tutulması gerektiğini söyledi. İsrail-Filistin arasındaki gerilim hakkında da konuşan Akşener, Netenyahu'ya "Zıvanadan çıkmış faşist" diyerek dünyaya "Bu faşiste artık dur" deyin dedi. 50+1 sistemi için "ucube bir sistem" yorumunda bulunan Akşener, partisi içindeki karışıklık için "İYİ Parti'de güneş yerinde her şey yolunda" ifadelerinde bulundu. İhraci istenen ve istifasını vermeyeceğini söyleyen Ümit Dikbayır'ın ise adını anmadı. 

Akşener'in konuşmasından satırbaşları:

MÜLAKATLARI KALDIRIN

Öğretmen atamalarında söz verdiğiniz gibi mülakatları derhal kaldırın. 100. yılı öğretmenlere 100 bin atama sözü vererek taçlandırın.

İKİYÜZLÜ BM

Gazze'da yaşanan katliamlar karşısında BM yalnızca üzüntüsünü belirtirken, Kıbrıs meselesinde aslan kesiliyorlar. Birleşmiş Milletler'in ikiyüzlülüğüne bakar mısınız! Kadınları, çocukları, sivilleri öldüren Netenyahu'ya sessiz kalanlar, bu insanlık suçuna ortaklık yapmaktadırlar. İkiyüzlü tutum sadece Filistin için değil tüm insanlar için güveni kırmaktadır. Buradan tüm dünyaya bir kez daha çağrıda bulunuyorum "Netenyahu hukuktan muaf değildir". Tüm uluslararası sözleşmelere aykırı davranan bu cani daha fazla cezasız kalamaz.

Screenshot 31-7

NETENYAHU İÇİN "ZIVANADAN ÇIKMIŞ FAŞİST" DEDİ

Zalime karşı sergilediğiniz çifte standartı artık terk edin. Nükleer silah tehditleri karşısında kafanızı gömmeyin Zıvanadan çıkmış faşiste artık dur deyin.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücreti, sakın enflasyonun altında bırakmayın. Biraz vicdanlı olun. Milletimize çile çektirmeyin. Krizlerin normalleştiği bir Türkiye gerçeğini yaşıyoruz.  

50+1 SİSTEMİ UCUBE BİR SİSTEM

50+1 sistemini değiştirmek istiyorlar. Biz zaten partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'nin başına bela olacağını söylemiştik. Ucube sistemin derin yaralar açacağını söylemiştik. Biz o nedeleo gün hayır demiştik. Tüm uyarılarımıza rağmen bizi dinlemediniz. Günaydın sayın Erdoğan. Sonunda yine dediğimize geldiniz. Erdoğan, "50+1 sistemi için partileri yanlış yollara sevk ediyor, kimin eli kimin cebinde belli değil" dedi. İttifak sisteminden bizzat kendisi şikayetçi oldu. 50+1 şartının dayattığı ittifak sistemi milletimizi iki yumruk arasında bırakıyor. Milletimiz siyasi tercihlerinde seçeneksizliğe sıkıştırılıyor. Geçtiğimiz ağustos ayında tüm siyasi partilere çağrıda bulunduk. Seçimlere ayrı ayrı girelim dedik. Gelin koltuklara değil, milletimize hizmet için yarışalım dedik. Mademki Erdoğan 50+1 sisteminden rahatsız, gelin siz de bu sistem için bir adım atın. AK Parti olarak tek başınıza seçime girme cesaretini gösterin. 

Screenshot 32-8

AKŞENER'DEN BAKAN YERLİKAYA'YA TEŞEKKÜR

Uyuşturucu ila mücadelede sayın Ali Yerlikaya'yı tebrik ederim. Kendisine şahsi bir teşekkürü borç biliyorum. 

İYİ PARTİ'DE GÜNEŞ YERİNDE HER ŞEY YOLUNDA

Neymiş İYİ Parti zor durumdaymış. Milletimizi enflasyona ezdirenlerin keyfi yerinde ama İYİ Parti zor durumdaymış. Seçimleri Erdoğan'a hediye edenlerin keyfi yerinde, parti içi hesap yapanların keyfi yerinde, yüzde 60 şakşakçıların keyfi yerinde, tüm itirazlarında haklı çıkan İYİ Parti zor durumdaymış. Dün yüzde 60 ile kazanırız yalanını üretenler, bugün İYİ Parti üzerinden yeni yalanlar üretiyorlar. İYİ Parti'de güneş yerinde her şey yolunda.

Yandaş medyada, sözde muhalif medyada istediği gibi yazıp dursun. Biz yeni başlıyoruz. Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz. İYİ Parti olarak açtığımız yol çetin yoldur. 

İlgili Haberler