İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun 52 kişilik anahtar listesi

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun 52 kişilik anahtar listesi
CHP’de kıran kırana geçecek genel başkanlık yarışına saatler kala sıcak gelişmeler yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  52 kişilik anahtar listesine masterhaber.com ulaştı. İşte o liste…

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı, “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla yarın ve Pazar günü Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Kurultayın ilk gününde genel başkanlık, Pazar günü ise 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği için seçim yapılacak.

Kurultayda 1368 kurultay delegesi, yeni genel başkanı ve PM üyelerini belirleyecek. CHP Genel Başkanlığına aday olabilmek için 65, Parti Meclisi üyeliğine aday olabilmek için ise 10 delegenin imzası gerekecek.

GEÇMİŞ KURULTAYLARIN AKSİNE KIRAN KIRANA

Mayıs seçimlerinin ardından yaşanan büyük hayal kırıklığının etkisindeki kurultay öncesi her iki adayın da delegelerin desteğini almak için attıkları adımlar dikkati çekiyor. Özgür Özel kanadında İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile görüştü. Çelik, 185 İstanbul delegesinin Özel'i destekleyeceğini açıkladı. Genel Merkez kanadında ise CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol önderliğinde 55 il başkanı, kurultay delegelerini temsilen Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini deklarasyon yayımlayarak duyurdu. Geçmişte sonu başından belli olan kurultayların aksine hafta sonu kıran kırana bir yarış yaşanması bekleniyor.

Kurultay öncesi her iki adayın da delegelerin desteğini almak için attıkları adımlar dikkati çekiyor. CHP kulisleri son yılların en hareketli saatlerini yaşıyor. Kurultay öncesi CHP Genel Başkanı’nın 52 isimden oluşan anahtar listesi ortaya çıktı. O listeye masterhaber.com ulaştı.

İşte Kılıçdaroğlu’nun 52 isimden oluşan anahtar listesi..

Eren Erdem

Mustafa Sarıgül

Bilal Doğan

Faik Öztrak

Bülent Kuşoğlu

Çetin Çapan

Engin Altay

Heval Savaş Kaya

Bayram Karadağ

Engin Özkoç

İmam Bakır Üküş

Barış Yarkadaş

Gürsel Tekin

İlhan Kesici

Aylin Nazlıaka

Semra Dinçer

Deniz Demir

Gamze Akkuş İlgezdi

Oğuz Kaan Salıcı

Zeynel Emre

Yunus Emre

Ali Hikmet Akıllı

Şadi Özdemir

Tahsin Tarhan

Lale Karabıyık

Hasan Efe Uyar

Ali Keven

Aysu bankoğlu

Aylin Yaman

Ahmet Akın

Mehmet Tahtasız

Gürsel Erol

Nermin Yıldırım Kara

Servet Mullaoğlu

Hacer Fogo

Müzeyyen Şevkin

Reşat Karagöz

Gökşen Anıl Ulukuş

Okan Konuralp

Sururi Çorabatur

Hüseyin Yıldız

Türker Ateş

Orhan Sarıbal

Türkan Elçi

Tuncay Özkan

Rıfat Toruntay Nalbantoğlu

İnan Akgün Alp

Fahri Özkan

Mustafa Kurban

Hasan Ufuk Çakır

Ali fazil Kasap

Gülcan Kış

Öte yandan 12 kişinin aday gösterilip 8 kişinin seçileceği BYKP listesini ise Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilmesi durumuna göre hazırlayacağı öğrenildi.