Hilmi Daşdemir Master Haber TV'de açıkladı! İstanbullular ile yapılan araştırmada İmamoğlu ile ilgili çarpıcı sonuç!

Hilmi Daşdemir Master Haber TV'de açıkladı! İstanbullular ile yapılan araştırmada İmamoğlu ile ilgili çarpıcı sonuç!
Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Master Haber TV YouTube kanalına konuk oldu. İstanbullular ile yapılan araştırmada İmamoğlu ile ilgili çarpıcı sonuçları paylaştı. Ayrıca İstanbul'da hangi ilçelerde AK Parti'nin güçlü olduğunu ifade etti.

Master Haber TV YouTube kanalında yayınlanan Master Rapor programının bugünkü konuğu Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir oldu. Yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Daşdemir, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik olarak yapılan eleştirilere İstanbul'un yüzde 53'ünün katıldığını ifade etti.

Yerel seçimlerde seçmenler ne diyor?

Yerel seçimlerde seçmen ağırlıklı olarak adaylara göre oy veriyor. Nitekim yaptığımız araştırmalar bunu destekliyor. Yüzde 60-70 oranda adaya göre oy veriliyor. Dolayısıyla adaylar çok önemli. Yereldeki seçmenle doğru ilişki kurabilen partileri bir adım öne geçirir

Ekrem İmamoğlu ittifak olmadan İstanbul'u kazanır mı?

Cumhur İttifakı'nın koyacağı aday çok belirleyici olacak. İstanbul'da Karadenizli gerçeği var. Karadenizlilerin Ekrem İmamoğlu'na yönelik tavrı, ona oy verme eğilimi İmamoğlu'nun kazandırmasını kolaylaştırıyor. 31 Mart'taki seçimde bunu daha net görüyoruz. Bir Karadeniz gerçeği var. İstanbulluların kronik gerçekleri var. Deprem ve ulaşım gibi. İstanbullular 99 depremiyle büyük acılar çekti. 6 Şubat'ta da asrın felaketini çekti. Deprem konusunu gözardı etmemek gerekir. İstanbul'da 100 bin kentsel dönüşüm vaadi var Ekrem İmamoğlu. Ancak bu 100 bin konutu neredeyse hiç yapmamış. Kentsel dönüşüm bütçesinin neredeyse sıfırlamış. Karşısındaki adaylar kimler? Son dönemde Ali Yerlikaya ismi gündeme geldi. Murat Kurum, Tevfik Göksü, Ergün Turan, Hilmi Türkmen gibi isimler var. AK Parti'nin kentsel dönüşüm anlamında kendini ifade etmesi daha kolay olacaktır. İmamoğlu'nun yaptığı da yapacağı da şov olarak görünüyor. Algılarla, gerçeklik biraz daha farklı.

screenshot-33.png

Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl önce çok popülaritesi vardı. Memnuniyet ve başarı oranı yüzde 60 oranında gözüküyordu. Ancak bu oran İstanbul ile ilgilenmek yerine genel siyasetle ilgilenmesi ya da İstanbul'da sel felaketi yaşanırken tatile gitmesi, yoğun kar yağışında yemeğe gitmesi, Karadeniz turu bu algının düşmesine neden oldu. İstanbullu bizim belediye başkanımız bizimle ilgilensin, bizim sorunlarımızı çözmeye odaklansın, genel siyasetle uğraşmasın diyor. Nitekim buna ilişkin yaptığımız araştırmada İstanbul'un yüzde 53'ü bu konudaki eleştirilere katılıyor. Sonuç itibarıyla tüm bu çerçeveden bakıldığında İmamoğlu'nun oy potansiyelinin azaldığını söyleyebiliriz.

screenshot-31.png

CHP'nin İstanbul'daki stratejisi ne?

Özellikle AK Partili belediyelerinin olduğu yerde adayların tanıtılması isteniyor. İstanbul'da Kağıthane, Ümraniye, Esenler, Fatih, Tuzla gibi bir çırpıda sayabildiğimiz belediyeler var. Buradaki belediyeler çok başarılı. Buraların değişme ihtimali zor. Diğer tarafta AK Parti'nin Küçükçekmece, Beylikdüzü'nü kazanma isteği var. Yine diğer taraftan Büyükçekmece var. Sonuç itibarıyla adaylarda doğru denklem kurulursa doğru bir noktaya gidilebilir. Özellikle başarılı olmayan belediye başkanlarının üzerinden gidilirse diğer parti başarılı olabilir.

Özgür Özel ile Muharrem İnce görüşmesi ittifak olabilir mi?

Belli anlamda olabilir. Bunun sahaya yansıması nasıl olacak? Muharrem İnce'yi itibarsızlaştıran CHP'ydi. İzmir Büyükşehir Başkanlığı vererek muhalif cenahta olması içinde olabilirler. İnce ile yapılacak işbirliğinin kısmi etkisi olabilir.
"Özgür Özel'in başarılı olacağına inanıyor musunuz?" diye araştırma yaptık. Katılımcıların yüzde 31'i başarılı olacağına inanıyor. CHP'lilerin yüzde 70'i başarılı olacağına inanırken kendi partileri içinde bile yüzde 30'luk bir kısım başarılı olacağına inanmıyor. Bu da ciddi bir handikap.

screenshot-34.png

Kaynak:Master Haber