Dr. Buğra Gökce, İzmir için aday adaylık başvurusunu yaptı

Dr. Buğra Gökce, İzmir için aday adaylık başvurusunu yaptı
Şehir planlaması, çevre ve turizm alanlarında başarılı projelere imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı.

İstanbul’un yaşadığı kentsel problemler hakkında hazırladığı raporlarla dikkat çeken İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, İBB'deki görevinden istifa etmesinin ardından bugün İzmir İl Başkanlığı Merkezi'ne gelerek Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

İzmir'de partililer tarafından büyük coşkuyla karşılanan Buğra Gökce, adaylık başvurusu sonrası açıklamalarda bulundu.

11-012.jpg

Gökce'nin açıklamaları şöyle:

Bugün hayatımın en güzel, en çoşkulu, en duygusal günlerinden biri.

Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel öncülüğünde değişim ruhunu güçlendirmek, partimizin iktidar yolculuğuna katkı sunmak, İzmir'i sadece Türkiye'nin değil, Akdeniz ve Ege havzasının parlayan yıldızı yapmak için yola çıktık.

Bu büyük yolculuğun ilk adımlarında bizlerle birlikte olan, babaevimiz CHP'de yanımızda olan tüm yol arkadaşlarımıza, örgüt emekçilerimize, kalbi Atatürk, cumhuriyet ve demokrasi sevdasıyla dolu güzel İzmirli hemşehrilerimize teşekkür ederim.

Bugün Türkiye’de ilk defa akademik kariyer sahibi bir şehir plancısı bir büyükşehire adaylığını açıkladı.

Kınık’ın Soma’ya komşu dağ köyü Arpaseki'den, Kiraz’ın Alaşehir ve Nazilli’ye komşu dağ köyleri Ören ve İğdeler köylerine kadar bu güzel şehrin her yerine hizmet etme fırsatı buldum.

12-009.jpg

Adım atmadığım ilçe, hizmet etmek için sokaklarında gezmediğim mahalle kalmadı.

Yüzyılın değişimi ve halkın iktidarına öncülük etmek İzmir’e yakışır. Değişim ve halkın iktidarını kurmak da İzmirlilerin bize verdiği görevdir. Bütün İzmirlilere söz veriyorum: Biz işte bu göreve talibiz.

Benim ihtisas alanım deprem, dönüşüm, altyapı ve şehircilik.

Uzmanlık alanımda en çok nitelikli hizmet edebilme fırsatı bulduğum kent İzmir. Buradan ilan ediyorum: Hizmette büyük bir yarış içerisine gireceğiz. Dünyadaki en iyi şehircilik örnekleriyle, örnek projelerle sadece Türkiye’de değil, dünyada adı parlayan bir belediyecilik performansı göstereceğiz.

Kepçeyle, baretle, ter akıtarak kentin hangi sorunu varsa en iyi çözümlerle o sorunu ortadan kaldıracağız.

Ben size çok çalışmayı vadediyorum. Emek vadediyorum. Ter vadediyorum.

İzmir’e söz veriyorum:

7/24 durmayan dinamik bir belediye, örnek bir belediye, İzmirlilerin gurur duyacağı bir belediye.

Biz bunu başaracağız.

Değişimin ruhu biziz. Hepimiziz.

Güneş ufuktan şimdi doğar.

Yürüyelim arkadaşlar!