DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan'dan CHP'ye tepki: 'Oy vermeyiz'

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan'dan CHP'ye tepki: 'Oy vermeyiz'
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan partisinin Antalya Antalya il kongresinde CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan partisinin Antalya Antalya il kongresinde açıklamalarda bulundu. CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterirken, ''Oyumuzu alacaksın, oyumuzla saltanat kuracaksın. Ama Kürtler salon talep ettiği zaman vermeyeceksin? Bizi yok sayana salon vermeyene oy vermeyiz'' ifadelerini kullandı.

CHP'YE SERT TEPKİ

Dem Parti Antalya 1'inci Olağanüstü Kongresi Kepez ilçesinde bulunan bir düğün salonunda yapıldı. Kongreye katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, kongre için salon talebini reddeden CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne zehir zemberek sözlerle tepki gösterdi.

BİZİ YOK SAYANLA İŞ BİRLİĞİ YAPMAYIZ

DEM Parti'ye salon vermeyenlere kapılarının kapalı olduğunu vurgulayan Bakırhan şunları söyledi:

"Oyumuzu alacaksın, oyumuzla saltanat kuracaksın. Ama Kürtler salon talep ettiği zaman vermeyeceksin? Antalya'da sizin huzurunuzda sesleniyorum; biz işbirliği de yaparız, güç birliği de yaparız, her masada da otururuz. Burada bir problem yok. Ama biz asla bir faşiste, ırkçıya, salon vermeyene oy vermeyiz. CHP'li arkadaşlar da burada. Genel Merkezleriyle de görüşeceğiz. Bunu da burada ilan ediyoruz. Bizi yok sayan, insanlara ne oy ne de iş birliği yapacağımızı buradan ilan ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

2019 YILINDA DESTEKLEMİŞ, BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLMİŞTİ

2019 yerel seçimlerinde o dönem HDP olan DEM Parti, Antalya'da aday çıkartmamış, Böcek'i desteklemişti. Böcek'te AK Parti'nin adayı ve o dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Menderes Türel'in karşısında %50,62'yle Belediye Başkanı seçilmişti.