Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: "Çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: "Çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik"
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ortak Paylaşım Forumu'nda açıklamalarda bulunuyor. Asgari ücretle ilgili konuşan Erdoğan, "Çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik." ifadelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ortak Paylaşım Forumu'nda açıklamalarda bulundu. Asgari ücretle ilgili olarak "Çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik." dedi. Erdoğan ayrıca yerel seçimlerle ilgili olarak bir kez daha "Yeniden İstanbul" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Türkiye ekonomisi kaliteli büyümeye devam ediyor. İhracat rekorumuza katkı verenlere teşekkür ediyorum.

Yüzde 49 artışla 17 bin 2 lira olarak 2024 yılı asgari ücretimizin çalışanlarımızla birlikte tüm işverenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik.

Asgari ücretten damga vergisini kaldırmıştık. Prim desteğini de 500 liradan 700 liraya çıkararak elini taşın altına koyduğumuzu gösterdik.

Türkiye ekonomisi büyüdükçe ortaya çıkacak katma değerden 85 milyonun tamamı istifade edecektir. Türkiye'nin küresel riskleri başarıyla yönetecek kapasiteye sahip olduğunu hepimiz biliyoruz.

screenshot-17.png

Her bir yatırımcımıza destek olmaz asli görevimizdir.

21 yılı geride bırakan iktidarımızda sermaye düşmanlığı yapmadık. Ülkemiz ekonomisine zarar verecek hiçbir yaklaşımı kabul etmedik, etmeyeceğiz. Biz milletimizin bünyesindeki hiçbir ayrılığı kamplaşma olarak görmüyoruz. Bu hakikatleri ülkemizin beşeri zenginliği olarak kabul ediyoruz.

Son dönemde milli bekamızın teminatı olan kardeşliğimiz yönelik saldırıların yoğunlaştığına şahit oluyoruz. Bu saldırıların en önemli sebebi Türkiye'nin Filistin davasındaki dik ve tavizsiz duruşudur.

İsrail yönetiminin vahşet politikasına karşı ülkemizin yürekli duruşu vardır.

TÜRK DÜŞMANLARINA KARŞI AĞIR DARBE İNDİRİYORUZ

Aynı şekilde Milli İstihbarat Teşkilatımız yurt içinde ve sınırlarımız ötesinde Türkiye düşmanlarına ve aparatlarına karşı çok ağır darbeler indiriyor. Silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet birimlerimiz şer güçlerin maşalığını yapan terör örgütlerine adeta nefes aldırmıyor. Tam bağımsız Türkiye ülkümüz sadece bir söylem olmaktan çıkıp Allah'a hamdolsun adım adım gerçeğe dönüşüyor. Eski Türkiye'ye alışık olanların bundan rahatsızlık duyması gayet tabiidir. Artık kullanım ömrü bitmiş küf kokan eski tartışmaları yeniden piyasaya sürme girişimleri asla masum değildir. Vatandaşlarımızı köken, inanç, hayat tarzı, kıyafet üzerinden ayrıştırmak isteyenlerin amacı en büyük gücümüz olan milli birlik ve beraberliğimizi dinamitlemektir. İç kalemizi çökertme teşebbüslerine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Milletimizin arasına nifak duvarları örülmesine seyirci kalmayacağız. Ne ülkemize, ne milletimize, ne demokrasimize, ne ekonomimize faydası olan 28 Şubat döneminden çok iyi hatırladığımız bu zehirli, bu toksit ve son derece tehlikeli tartışmaları süratle geride bırakmamız gerekiyor.

Her kim sırf siyasi çıkarları uğruna bu zehirli tartışmalara odun taşıyor, kutuplaşmayı körüklüyor, toplumun sinir uçları ile pervasızca oynuyorsa biliniz ki milletimizin iyiliğini kesinlikle istemiyor demektir. Yürüttüğümüz mücadelenin zorluğu ve bölgemizin durumu ortada iken bizim bu tür yapay tartışmalara, sahte ve sanal gündemlere harcayacak inanın tek bir saniyemiz dahi olamaz. Şayet Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceksek bunu işçisi, işvereni, emeklisi, esnafı, genci, yaşlısı, kadını, erkeği, Türkü, Kürdü, Arabı, Sünnisi, Lazı ve Alevisi ile hep birlikte yapacağız.

YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI

Bizim mottomuz, yeniden İstanbul! İstanbul'u yeniden inşa ve ihya edeceğiz. Sadece 21 yılda milletimizin asırlık eksikliklerini tamamladık. Elbette bu tarihi dönüşümden çalışma hayatımız da nasibini aldı. Nice reformları hayata geçirdik.