Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan'a gidiyor! 16 belge imzalanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan'a gidiyor! 16 belge imzalanacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere yarın Macaristan'a gidiyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Macaristan Başbakanı Orban'ın davetine icabetle, Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin Altıncı Toplantısı vesilesiyle yarın, Macaristan'a resmi ziyarette bulunacağı belirtildi.

Ziyarette ekonomi, ticaret, savunma, kültür gibi alanlarda ikili ilişkilerin gelişitirilmesine yönelik 16 belge imzalanacak.

Görüşmelerde ikili, bölgesel ve küresel konular hakkında görüş alışverişinde de bulunulacak. Ayrıca Türkiye-Macaristan Kültür Yılı'nın açılış törenini de gerçekleştirilecek.

Ziyaret tarihinin 18 Aralık 1923'te iki ülkenin imzaladığı Dostluk Anlaşması'nın yıl dönümüne denk gelmesi de anlam ifade ediyor.

16 BELGE İMZALANACAK

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Macaristan'la tüm bakanlıklar, her düzeyde çok kapsamlı işbirliği içerisinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde dışişleri, milli savunma, içişleri, ticaret, enerji ve tabii kaynaklar, sanayi ve teknoloji, aile ve sosyal hizmetler ile kültür ve turizm bakanları olmak üzere 8 bakan eşlik edecek.

Ziyaret kapsamında iki ülke arasında çeşitli alanlarda 16 belgenin imzalanması bekleniyor.