CHP'de takvim belli oldu! İzmir adayı ne zaman açıklanacak?

CHP'de takvim belli oldu! İzmir adayı ne zaman açıklanacak?
Yerel seçim kapsamında aday belirleme süreci devam eden CHP'de, takvim belli oldu. AK Parti yönetiminde olan ilçelerin tamamı cuma günü yapılacak MYK ve PM'nin ardından açıklanacak. Öte yandan merakla beklenen İzmir adayı ve diğer kalan iller ise 2 Şubat'ta duyurulacak.

Yerel seçim kapsamında siyasi partilerin aday belirleme süreci devam ediyor. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da ise Mansur Yavaş'ı yeniden aday gösteren CHP'de, gözler İzmir adayında.

AK Parti aday belirleme sürecinde İstanbul'da Murat Kurum, Ankara'da Turgut Altınok, İzmir'de ise Hamza Dağ'ı aday göstermişti. CHP ise İzmir adayını henüz netleştiremedi.

TAKVİM BELLİ OLDU

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının tarihi belli oldu. Yapılacak toplantılar ile sonrası il ve ilçelerdeki adaylar belirlenecek.

AK Parti'nin yönetiminde olan ilçelerin tamamı 26 Ocak Cuma günü yapılacak MYK ve PM'nin ardından duyurulacak.

Büyükşehirdeki ilçe adaylarının ise daha ileri bir tarihte açıklanması bekleniyor. Buna göre, İstanbul başta olmak üzere İzmir, Ankara, Antalya'nın aralarında bulunduğu ilçeler ile İzmir Büyükşehir, Antalya ve diğer illerin tamamı 2 Şubat'ta açıklanacak.