Cemil Tugay kararı sonrası Özgür Özel'den ilk açıklama! 22 saatlik süreçte ne yaşandı?

Cemil Tugay kararı sonrası Özgür Özel'den ilk açıklama! 22 saatlik süreçte ne yaşandı?
CHP, yerel seçim aday belirleme sürecinin en hararetli geçtiği İzmir'de kararını Cemil Tugay'dan yana kullandı. Tartışmaların eksik olmadığı İzmir yarışında nihai kararın ardından Genel Başkan Özgür Özel'den ilk açıklama geldi.

Yerel seçimler kapsamında İYİ Parti, İzmir'de kendi adayını çıkaracağını açıkladı. AK Parti ise Hamza Dağ'ı aday gösterdi. CHP'nin kimi aday göstereceği merak konusu olurken, uzun süren tartışmaların ardından CHP, dün gerçekleştirilen MYK ve PM toplantılarının ardından Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cemil Tugay'ı aday gösterdi.

Saat 16.30'da başlayıp 3 saat süren MYK toplantısının ardından Parti Meclisi toplandı ve CHP'nin İzmir adayları kararlaştırıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı olarak belirlenen isim Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İLK AÇIKLAMA

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel'in yarıştığı kurultay sürecinde Özel'i desteklediği konuşulan Tugay'ın adaylaşmasının ardından Özel'in açıklamasını Halk TV'de İsmail Küçükkaya aktardı. Özel'in açıklamarı şöyle oldu:

İzmir ve ilçelerindeki belediye başkan adayların yaş ortalaması 62'ydi 46'ya indi. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. 9 ilçede kadın adayımız var, bunu da çok önemsiyorum. Karşıyaka'ya çok uzun zaman sonra ilk kez bir Karşıyakalı aday koyduk.

"ARALIKSIZ 22 SAAT İZMİR KONUSUNU DEĞERLENDİRDİM"

Listenin tamamını bizzat çalıştım, 15 gündür özellikle İzmir'e çalıştım. Dün aralıksız 22 saat İzmir konusunu değerlendirdim. Birçok dengeyi gözettik. Ağrılı, Elazığlı, Tuncelili, Ereğlili başkanlar var.

İzmir'e o kadar çok önem verdik ki listenin tamamını bizzat çalıştım. Karşıyaka adayımızın dedesi Karşıyaka Spor Kulübünü kuran isimlerden."