Başak Demirtaş’tan İstanbul kararı! Aday olacak mı?

Başak Demirtaş’tan İstanbul kararı! Aday olacak mı?
Başak Demirtaş'ın İstanbul'dan aday olup olmayacağına çevrilmişti. Başak Demirtaş kararını verdi. Yapılan açıklamada aday olmayacağı belirtildi.

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın DEM Parti’nin İstanbul adayı olacağı iddiaları kulisleri hareketlendirmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağı uzun süredir tartışılan Başak Demirtaş, yazılı açıklama yaptı.

Aday olacağı yönündeki iddialara son veren Demirtaş, adaylık sürecinden çekildiğini duyurdu.

Başak Demirtaş'ın konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Partimizin yerel seçim politikasına güçlü bir destek vermek amacıyla aday olmaya hazır olduğumu ifade etmiştim. Ancak, 5 Şubat 2024 Pazartesi günü partimizi temsilen bir heyetle gerçekleştirdiğimiz toplantı sonrası, karşılıklı istişareler neticesinde adaylık beyanımın başvuruya dönüşmemesi konusunda partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Genel Merkezi ve destekçilere teşekkürlerini sunan Demirtaş, alınan kararın tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde gerçekleştiğini vurguladı. Ayrıca, önümüzdeki günlerde partinin ilan edeceği adayların tam destekleneceğini ve partinin başarısı için çalışılacağını belirtti.

Başak Demirtaş, partisinin resmi açıklamaları dışında yapılacak her türlü açıklamaya itibar edilmemesi ve spekülasyonlara prim verilmemesi çağrısında bulundu. "Hep birlikte başaracağız, temel demokrasi ilkelerimizden; adalet, eşitlik ve barış arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

gft1g1qxoaal1xx.jpg