Barış Yarkadaş sözünü tuttu, gazeteciliği bıraktı!

Barış Yarkadaş sözünü tuttu, gazeteciliği bıraktı!
CHP 38. Olağan Kurultayı'nda partinin yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Genel başkan seçiminin ardından, eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş'ın geçen eylül ayında canlı yayında “Özgür Özel kazanırsa mesleği bırakırım” sözü gündem olmuştu. Barış Yarkadaş sözünü tuttu, aktif gazeteciliği bıraktığını açıkladı.

CHP Kurultayı sonrası Özgür Özel’in Genel Başkanlık koltuğuna oturması sonrası Barış Yarkadaş’ın sarf ettiği sözler gündem olmuştu. Yarkadaş, geçtiğmiiz eylül ayında kurultay ile ilgili "Kemal Kılıçdaroğlu'nun rahat kazanacağı" yönünde görüşünü beyan etmişti. Tv100 sunucusu Kübra Par'ın kongre gününe ilişkin, “Bir sürpriz olur mu? Mesela kurultay günü sizinle yayın yapsak, Barış Yarkadaş, ‘Ben süreci doğru okuyamamışım, Özgür Özel kazandı, ‘pardon’ deme ihtimaliniz var mı?” sorusuna “Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" yanıtını vermişti. Par’ın “Çok iddialı oldu” sözlerine karşılık da Yarkadaş, “Vallahi mesleği bırakırım” demişti.

Özel'in seçilmesinin ardından Yarkadaş'ın bu sözleri yeniden dolaşıma girdi, 'Barış Yarkadaş' etiketi ise X sosyal medya platformunda TT (Trend Topic) oldu.

BARIŞ YARKADAŞ GAZETECİLİK MESLEĞİNİ BIRAKTI

Barış Yarkadaş sosyal medyada gündem olan sözleri üzerine bu gece canlı yayında bir açıklama yaptı. Yarkadaş aktif gazetecilik mesleğini bıraktığını duyurdu. Barış Yarkadaş “Bugün itibariyle Türkiye’nin merak ettiği soruya cevap veriyorum. Saat 23:49 itibarıyla sizlerin huzurunda söz verdiğim üzere karakterim gereği aktif gazeteciliği bırakıyorum” dedi.