Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’da dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’da dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda tüm dünyaya mesaj verdi. "Gazze'de yaşananlar bir savaş değildir, bir soykırım girişimidir" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Batılı güçler ise ‘tazıya tut, tavşana kaç’ iki yüzlü politikalarıyla dökülen kana ortak oluyor" dedi.

100'ü aşkın ülkeden devlet ve hükümet başkanının katılımıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde 1-3 Mart'ta gerçekleştirilecek 3. Antalya Diplomasi Forumu başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Turizm başkentimiz tarih tabiat ve kültür şehri Antalyamıza hepiniz hoş geldiniz. Bilindiği gibi 6 Şubat 2023'te yaşadığımız asrın felaketi nedeniyle formumuz geçtiğimiz yıl iptal etmek zorunda kalmıştık. Deprem felaketinin yaralarını hızla sarıyoruz. Bu zorlu süreçte dost ülkelerden gördüğümüz maddi ve manevi desteği burada ifade etmek isterim. Dayanışmasını esirgemeyen dostlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

aw153191-45.jpg

"21. YÜZYIL BUHRANLAR ÇAĞINA DÖNÜŞTÜ"

Ülkeler arasındaki gelir adaletsizliği katlanarak artıyor. Sömürgecilik yeni yöntemlerle devam ettiriliyor. Kültürel ırkçılık, İslam düşmanlığı dünyanın birçok bölgesinde veba salgını gibi toplum içinde yayılıyor. Refah, huzur, barış ve özgürlük asrı olmasını umduğumuz 21. yüzyıl bir buhranlar çağına dönüşmektedir.

"40 YILDIR TERÖRLE MÜCADELE EDİYORUZ"

Türkiye gerek coğrafi durumu, gerek kültürel bağları gerekse beynelmilel ilişkileri itibarıyla krizlerden en çok etkilenen ülkelerden biridir. Terör tehdidi ile biz tam 40 yıldır mücadele ediyoruz. DEAŞ'la sahada göğüs göğüse mücadele edip bozguna uğratan yegane NATO ülkesiyiz.

“MİLLİ GELİRİMİZİ DÜNYADA 11. SIRAYA ÇIKARDIK”

Bu hakikatleri göz önüne alarak son 21 yılda pek çok alanda büyük atılımlar gerçekleştirdik. Diklenmeden dik durabilmek için, milli onurumuzu, milletimizin hak ve hukukunu koruyabilmek için her türlü adımı attık. Yılda yüzde 5,5 oranında büyüttük. Milli gelirimizi 238 milyar dolardan 1 trilyon 119 milyar dolara yükselttik. Ülkemizi satın alma paritesine göre milli gelir sıralamasında dünyada 11. sıraya çıkardık. İhracatı 36 milyar dolardan 256 milyar dolara turizm gelirimizi. 54,5 milyar dolara getirdik. Savunma sanayinde yerli oranını yüzde 80 seviyelerine çıkardık. Geçtiğimiz hafta 5. nesil savaş uçağımız KAAN’ın da uçuşunu yapmasıyla bu alanda farklı bir lige yükseldik. Dış işlerinde 163 olan temsilci sayımız bugün itibariyle 261’e çıktı.

aw153191-07.jpg

BATI'YA TEPKİ: DÖKÜLEN KANA ORTAK OLUYORLAR

Netanyahu hükümeti katliam politikalarını dün olduğu gibi pervasızca sürdürebiliyor. Batılı güçler ise ‘tazıya tut, tavşana kaç’ iki yüzlü politikalarıyla dökülen kana ortak oluyor. Sözler eylemle desteklenmedik ne Filistin’deki zulmü durdurmak ne de uluslararası hukuka güveni sağlar. Filistin’deki zulmü doldurmak ancak Filistin Devleti kurulmasıyla olur. Türkiye olarak hazır olduğumuz belirttik. Gazze’nin de yeniden toparlanmasına olan katkımızı sağlayacağız. Dünyanın 4 bir yanından hemen her hafta meydanları dolduran tüm Filistin dostlarına şükranlarımı sunuyorum.

Kaynak:Master Haber