Ankara'da Erdal Beşikçioğlu krizi! Mansur Yavaş'tan istifa resti

Ankara'da Erdal Beşikçioğlu krizi! Mansur Yavaş'tan istifa resti
CHP'de yerel seçimler öncesi Erdal Beşikçioğlu krizi yaşanıyor. CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Etimesgut Belediye Başkan adaylığına Erdal Beşikçioğlu'nun ismi geçmesinden ötürü masayı terk etti. Beşikçioğlu'nun adaylığı kesinleşirken gözler Mansur Yavaş'a çevrildi.

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine odaklanırken, CHP'de Ankara krizi yaşanıyor. Mansur Yavaş, Etimesgut Belediye Başkan adaylığına Erdal Beşikçioğlu'nun ismi geçmesinden dolayı toplantıyı terk etti. CHP, Bugün Etimesgut Belediye Başkan adaylığına Beşikçioğlu'nu resmi olarak aday gösterirken Mansur Yavaş'ın ne tepki vereceği merak ediliyor.

MASAYI TERK ETTİ

Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den istifa eden Mesut Özarslan'ın Etimesgut'tan aday gösterilmesini istediği ancak bunun gerçekleşmemesi üzerine kendisinin krizin patlak verdiği iddia ediliyor.

YAVAŞ ADAY OLMAYABİLİR İDDİASI

Mansur Yavaş'ın Erdal Beşikçioğlu'nun aday olması önerisine çok sinirlendiği ve aday olması durumunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylıktan çekilebileceği öne sürüldü.

ÖZGÜR ÖZEL YAVAŞ'A KAPIYI KAPATTI

Konuya ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel de yaptığı açıklamada Mansur Yavaş'ın itiraz edebileceği bir durumun olmadığını söyledi. Özel, "Ben Mansur Bey ile bu fikrimi paylaştığımda Mansur Bey'in bayağı hoşuna gitmişti. Halen daha hoşuna gittiğini ümit ediyorum. Öyle itiraz edeceği bir şey yok. Belki Etimesgut ile ilgili başka şey olabilir. Ama Mansur Bey'in de gücüne güç katacaktır. Orada bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz." şeklinde konuştu.

BEŞİKÇİOĞLU'NUN ADAYLIĞI KESİNLEŞTİ
CHP MYK'dan sonra PM'den de Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığına onay çıktı. Beşikçioğlu'nun adaylığı PM'nin onayıyla kesinleşti.