AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ’dan öğrencilere müjde: 50 bin lira destek verilecek

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ’dan öğrencilere müjde: 50 bin lira destek verilecek
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, gençlerle bir araya geldiği etkinlikte müjdeli haberlerini duyurdu. Hamza Dağ, İzmir'de üniversite kazanan öğrencilere 10 bin TL üniversite sınavında ilk bine giren öğrencilere 50 bin TL destek verileceğini söyledi.

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir'in Gaziemir ilçesinde gençlerle bir araya geldi. Hamza Dağ, düzenlenen etkinlikte gençlere yönelik projeleri ve müjdelerini paylaştı.

Dağ, projelerini ‘gençler için eğitim ve istihdam altyapısı, kampüs, gençler için sosyal altyapı ve gençler için sosyal imkânlar’ olmak üzere 4 başlık altında topladıklarını belirtti.

KAHVEM'İZ PROJESİ

Dünyanın farklı coğrafyalarına ait kahve aromalarını "KahvemİZ" ile gençlere sunacaklarını aktaran Hamza Dağ, “Günümüzde her sokak başında görür olduğumuz üçüncü nesil kahvecilere alternatif olarak çok daha uygun fiyatlı KahvemİZ’leri şehrimizin dört bir yanında faaliyete geçireceğiz. Bu cafelerin her birinde bulunan nezih çalışma ortamlarında gençlerimiz içeceklerini yudumlarken sınavlarına hazırlanabilecekler. Toplantı odalarında sunumlarını hazırlayabilecekler, grup çalışması gerçekleştirebilecekler, ofis sorunu yaşayan küçük girişimcilerimiz günlük ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilecekler” dedi.

hamza-dag-sehrimizi-daha-direncli-hale-20870-1.jpg

GENÇLERE ULAŞIM İMKANI

Ana lansmanda sadece ulaşım kartı olarak kullanılan İzmirim Kart İzmirlilere hayatın her alanında kullanabileceği yeni nesil ödeme yöntemi haline getireceklerinden ve bu kart ile hemşehrilerinin birtakım avantajlardan faydalanacağından bahsettiklerini söyleyen Hamza Dağ, “90 dakika uygulamasını geri getireceğiz vaadini vermiştik. Genç İzmirim Kart sahipleri için bu süreyi 120 dakikaya çıkartacağımızın müjdesini vermiştik. Büyükşehir Belediye Başkanımız, bu dönemde kaldırılan uygulamayı mart ayı içerisinde geri getireceğini söyleyerek bizim bu vaadimize bir tik atmamızı sağladı. Genç İzmirim Kart sahibi olan kardeşlerimize elbette ekstradan bazı güzelliklerimiz olacak. Genç İzmirim Kart sahibi kardeşlerimiz aylık 200 TL ödeyerek sınırsız bir şekilde toplu ulaşımdan faydalanabilecek. Gençlerimiz şehir genelinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerinde özel indirimlerden yine Genç İzmirim Kart sayesinde faydalanacaklar” diye konuştu.

İLK BİNE GİREN ÖĞRENCİLERE 50 BİN LİRA BAŞARI ÖDÜLÜ

13 Şubat’ta bir müjde verdiklerinin altını çizen Dağ, “Bu vaadi tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum. Şehrimizde üniversite kazanan her gencimize 10 bin TL destek vereceğiz. Buna ek olarak şimdi yeni bir müjdeyi duyurmak istiyorum. Üniversite sınavında ilk bine giren öğrencilerimize 50 bin lira başarı ödülü vereceğiz. Bunun yanında özel yetenekli öğrencilerimize eğitimleri için gerekli destekleri sağlayacağız. Bilim, spor ve sanat alanlarında ulusal ve uluslararası yarışmalarda İzmir’i başarıyla temsil eden tüm gençlerimizin masraflarına destek olacağız” ifadelerini kullandı.

GENÇLERE ÇEYİZ DESTEĞİ

Gençlere çeyiz desteği ve sosyal geziler konusunda da yardım sağlayacaklarını söyleyen Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni evlenecek sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çiftlerimize çeyiz desteği vereceğiz. Gençlerimizin tarihi miraslarımızı yakından keşfedebilmeleri için İstanbul, Ankara, Çanakkale, Mardin ve Bursa gibi illerimize sosyal geziler düzenleyeceğiz. Buralarda gençlerimiz tarihi miraslarımızı yerinde görme fırsatı yakalayacak.”

hamza-dag-sehrimizi-daha-direncli-hale-20870.jpg

Kaynak:DHA