AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum’dan açıklamalar: Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefledik

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum’dan açıklamalar: Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefledik
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Neler Oluyor Hayatta programında soruları yanıtladı. Sahaya çıkmadan önce İstanbul’un sorunlarını takip ettiklerini ifade eden Murat Kurum, depremin İstanbul için en önemli gündem olmalı dedi. Kurum öte yandan, 5 yıl içerisinde 650 bin konutun dönüşümünü hedeflediklerini söyledi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Kanal D'de yayınlanan 'Neler Oluyor Hayatta' programında Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'ya açıklamalarda bulundu.

Kurum'un açıklamalarından satır başları şöyle;

“Sahaya çıkmadan önce aylardır İstanbul'un sorunları ne diye takip ediyorduk. Öne çıkan 3 sorun var, biri deprem endişesi. Depremlerde acı tecrübelerimiz oldu. İstanbul'da 1.5 milyon konutun riskli olduğu söyleniyor. Deprem en önemli gündem olmalı.”

“100 BİN KİRALIK KONUT YAPACAĞIZ”

Tuzla'da 5 bin konutun temelini attık. Bir taraftan bakanlığımız bir taraftan ibb olarak elimizi taşın altına koyacağız. Kimseyi evinden mahallesinden etmeden o dönüşümü gerçekleştireceğiz. Yarısı bizden kampanyasını devam ettirirken bir taraftan 100 bin de kiralık konut yapacağız. Bu projeye entegre olacak. Sürekli İstanbul'un dönüşümü için bu konutları kullanacağız. Keşke ibb 5-10 bin konut yapsaydı da kullansaydık.

“AFETLERDE HEP SAHADA YAN YANAYIZ”

Biz sahada olmaya alışkınız. Afetlerde hep sahada yan yanayız milletimizle. Projelerimizi açıkladık, insanlarımızın mutluluğu yüzüne yansıyor bizi görünce. Gittiğimiz yerlerde yanımıza gelen insanlarımız "Kastamonu'da seni gördüm diyor. Rize'de selde gördüm; geldin günlerce çalıştın diyor insanımız. Vatandaşlarımız bıkmış. Heyecanla umutla 31 Mart'ı bekliyor.

“100 BİN GENCE 100 BİN LİRA SERMAYE DESTEĞİ”

İstanbul teknoparka gittim, gençlerle bir araya geldim. Buradaki gibi diğer teknoparklarla birlikte 39 ilçede paylaşımlı ofisler yapacağız. Dünya ihtiyaçları değişti. Şimdi bu masayı dördümüz paylaşabiliriz; burada kendi işini yapabilir herkes. Şimdi masa kiralama sistemine geçildi. Orada toplantı için salonu kiralayabilirsiniz, deney atölyesinde deney yapabilirsiniz. Bu ofisleri 39 ilçeye açacağız. Gençlerimiz kendi ayakları üzerinde dursun. Gençlere bu ofislerden her türlü imkandan yararlanabildikleri hizmeti vereceğiz 100 bin gence 100 bin lira sermaye desteği vereceğiz.

TAKSİ SORUNU

Taksi sorununda da bir irade ortaya konulmuş değil. Merkezi taksi sistemini hayata geçirelim istiyoruz. Durakların bile uygulaması var. Tek çatı altında toplamalıyız. Hangi taksiyi istediğimiz, arabanın durumuna kadar dijitalden bunu çağırabileceksiniz. İstanbul taksisi marka haline gelecek. Yurt dışına gittiğinizde şehrin turizm elçileridir taksiler. Önce merkezi taksi uygulamasında hepsini birleştireceğiz. Bilimsel verilerle nerede nasıl ihtiyaç var taksi plakası ihalesine çıkacağız. Plaka sayısını artıracağız. Vatandaşın beklentisi hizmet. Taksicinin de güvenliği söz konusu. İnsanları karşı karşıya getirmeye gerek yok. Sonuçta masanın etrafında doğruyu ortaya koyacağız. Mevcut yönetim kendisi taksicilik yapmak istiyor. Kanun diyor ki yönetim taksicilik yapamaz diyor. 8+1'ler de rahatsız şimdi. Tek bir doğruyu uygulayacak süreci işleteceğiz. Önüne gelen de taksici olamayacak. taksi duraklarının İstanbul ruhuna uygun yenilenecek. Havalimanına 18 milyon turist geliyor, bu kişiler taksiye biniyor. Taksici ile iletişim kursa, 1 gün daha fazla kalsa şehrin istihdamı ve ekonomisi hareketlenir. Denetim ve ödül yöntemi getireceğiz. yanlış bir şey olduğunda hemen yazacak vatandaş. Trafikten mene kadar ceza olacak. Taksicilerimizin can güvenliği için taleplerine yönelik adımları atacağız.

SOKAK HAYVANLARI SORUNU: 39 İLÇEYE REHABİLİTASYON MERKEZİ KURULACAK

Mevcut İBB yönetimi her soruna duyarsız kalmış. Açıkçası sorun varsa, o sorunu görmezden gelmiş. Sorunu gidermek için ona ilişkin bir çaba, bir gayret göstermemiş. Taksi sorunu aynı. İstanbul'da taksi sorunu var. Mevcut yönetim ne yapmış? Bunu görmezden gelmiş, 'Ben taksicilik yapayım' demiş. Efendim, sokak hayvanları var, 'Ben kötülükleri görmüyorum' gibi insanların akıllarıyla alay edercesine ti'ye alan, gündemi değiştiren anlayış bizi bir yere götürmez, inanın götürmez.

Sokak hayvanları sorunu varken buna ilişkin ne yaptın? Somut bir şey yap. Deprem sorunu varsa ben '650 bin yapacağım' diyorum. Sen 300 bin yap, elinden tutan mı var? Bir şey de... Yok. Ancak, 'Yapılmamalı', 'Edilmemeli' Bir şey söylediğim zaman hemen gündemi farklı gündemlere taşıma anlayışı var.

Kaynak:Master Haber