Adıyaman’da deprem konutları teslim töreni! Erdoğan’dan önemli mesajlar: Bütün günahı Bay Kemal’e yüklediler

Adıyaman’da deprem konutları teslim töreni! Erdoğan’dan önemli mesajlar: Bütün günahı Bay Kemal’e yüklediler
Adıyaman’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 'Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni gerçekleştirildi. Muhalefete yüklenen Erdoğan, 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçim sürecine dikkat çekerek, "Bay Kemal'e ilk hançeri sırtında taşıdığı uyanıklar vurdu." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da 'Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adıyaman'da 39 bini konut, 3 bin 400'ü işyeri ve 3 bine yakını ahır toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi. Bugün 2 bin 798 konutumuzun teslimini yapıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

İnşası süren 32 bin konutumuzu yıl sonuna kadar peyderpey teslim edeceğiz. Önümüzdeki sene tüm hak sahiplerini ev ve iş yerlerine kavuşturmayı hedefliyoruz. Bu süreçte de barınma sorununu çözmek için adımlar attık. 91 binin üzerinde çadır gönderdik, konteyner kentlerde ve kırsallarda 35 bine yakın konteyner kurarak buralardaki vatandaşlarımıza hizmet verdik. 1,2 milyar TL'ye yakın kaynak kullanarak kira yardımı yaptık.

AİLE VE GENÇLİK FONU

Önümüzdeki haftalarda başvuruları başlayacak çalışmanın önceliği, deprem bölgesi şehirlerimizdeki kadınlarımız ve gençlerimiz olacak.

aw137747-10.jpg

“TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL”

Emin olun dünyada 14 milyonu etkileyen 11 ilimizde yıkıma yol açan böylesine büyük bir felaketin altından kalkabilecek başka bir ülke yoktur. Gelişmiş ülkelerin dahi bizimkine göre çok daha küçük afetler karşısında nasıl çaresiz kaldığını biliyoruz. Terör örgütleri üzerinden toplumuzu huzursuz etme çabaları hiç bitmiyor. Hem sınırlarımızın ötesinde hem de şehirlerimizde birden artış gösteren terör eylemleri boşuna değildir. Hepsi de bu amaca hizmet etmek için yazılmış aynı senaryonun araçlarıdır. Bilmedikleri bir şey var, Türkiye artık eski Türkiye değil.

Kaynak:Master Haber