Starbucks 'kaybetmeye' devam ediyor! Önce Orta Doğu'da daraldı şimdi de...

Starbucks 'kaybetmeye' devam ediyor! Önce Orta Doğu'da daraldı şimdi de...
İsrail'in katliamları sonrası protestoların hedefine oturan Starbucks, işçilerin grevinin ardından borsada da kötü günler geçiriyor. Starbucks'ın değerinde 20 günde 12 milyarlık kayıp yaşandı. Şirket Orta Doğu pazarında da daralmaya gitmişti.

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'de savaş suçu işlemeye devam ediyor. Kuşatmaya aldığı kentte insani durumu zorlaştıracak eylemlerini sürdüren İsrail ordusu, zorunlu göçe maruz bıraktığı Gazzelilere göç yolunda dahi saldırısını sürdürüyor.

İsrail'in katliamları sonrası başta Türkiye olmak üzere pek çok ülke, İsrail markalarına ve destekçilerine boykot düzenledi. Kötü çalışma şartları ile de bilinen kahve zinciri Starbucks da boykota dahil olan markaların başında geldi.

20 GÜNDE 12 MİLYAR DOLAR KAYIP

ABD'li kahve zincirinin satışları çatışma sonrası hızlı bir düşüş yaşadı. Ardından işçilerin de greve gitmesiyle kayıp serisi devam etti.

Şirketin piyasa değeri olağandışı kayıpla 20 günde 12 milyar doların üzerinde oldu. Bu kayıp markanın 1992'de halka açılmasından bu zamana değin en uzun düşüş serisi oldu.

Öte yandan kahve zinciri boykot sonrası Orta Doğu'daki çok sayıdaki pazarda da daralmaya gitti.

.

İlgili Haberler