Son dakika: Eylem Tok ve oğlu hakim karşısında! ABD iade kararı verecek mi?

Son dakika: Eylem Tok ve oğlu hakim karşısında! ABD iade kararı verecek mi?
İstanbul Kemerburgaz'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduğu kaza sonrası yurt dışına kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur bugün ABD'de hakim karşısında. Gözler çıkacak karara çevrildi.

Timur Cihantimur 1 Mart'ta İstanbul Kemerburgaz'da ehliyetsiz kullandığı araç ile ölümlü kazaya sebebiyet vermişti. Daha sonra annesi Eylem Tok ile birlikte önce Mısır, ardından da ABD'ye kaçmıştı. Anne ile oğlu için kırmızı bülten çıkarılmış ve yakalanmaları sağlanmıştı.

ABD'deki DAVA süreci başladı. Türkiye'nin iade için sunduğu deliller mahkemeye sunuldu. Boston'daki duruşma saat 18:00'de başladı. Eylem Tok’un avukatının duruşmayı 20:30’a ertelemek istediği ancak hakimin, başka bir dava olduğu gerekçesiyle talebi kabul etmediği öğrenildi.

ekran-goruntusu-2024-06-18-183717.png

ANNE SINIR DIŞI EDİLEBİLİR

Oğlunu yurtdışına kaçıran anne Tok’la ilgili ise farklı bir durum daha var. Tok’un pasaport süresinin Kasım 2024’te dolacağı, iade sürecinin uzaması halinde “Seyahat belgesi geçersiz kişi” statüsüne düşeceği kaydedildi. Bu durumda anne Tok’un ABD tarafından deport (sınır dışı) edilebileceği savunuluyor.

TÜRK KURYE YAKALATTI

Son bilgileri aktaran CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Boston'da kaldıkları rezidansa yakın bir restorandan sürekli sipariş veren Eylem Tok ve oğlunun, tesadüfen kapısına gelen Türk kuryenin dikkati sayesinde yakalandığını aktardı. Uludağ Türk kuryenin yemeği teslim ettikten sonra polise ihbarda bulunduğunu belirtti.

AVUKAT HANDAN BAKBAK: BENCE İADE EDİLECEKLER

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ'a konuşan Avukat Handan Bakbak da "Bence iade edilecekler. Böyle bir profili ABD iade etmeli ve ABD bence bunu yapacak. Vatandaşı olarak 'kolluyorum, vermiyorum' demez bana göre" ifadelerini kullandı. Bakbak "Bu masumane bir kaçış değil, tüm zemin sağlanmış. Küba'ya kaçışının sebebi daha özgür bir ülke olması. ABD'de güçlü bir otorite var, belki o riski engellemek için düşündüler" dedi.

Handan Bakbak "Amerikan sisteminde ciddi bir duyarlılık gösterilmiş, çocuk serbest bırakılmamış. Orada ya 'bu benim vatandaşım, ben bunu koruyorum ve iade etmiyorum' diyecek ama bunu da yapamaz. Suç nerede işlendiyse orada yargılama yapılır. O yüzden ben yargılıyorum diyemez. Bence Amerikan mahkemesi iade kararı verecek, yazışmalar hızlanacak. 60 günde iade hazırlanacak. 60 gün içinde iade edilmek zorunda" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.