Savunma sanayiinde yetenek yönetimi zirvesi!

Savunma sanayiinde yetenek yönetimi zirvesi!
YÖK Başkanı Erol Özvar, Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Savunma sanayisinin rekabet gücünü koruyabilmesi için yetkin ve inovatif insan kaynağı kritik öneme sahip" dedi.

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından düzenlenen “Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi”, Milli Yetkinlik Hamlesi çerçevesinde hayata geçirildi. Zirvede, savunma sanayii ve kamu kurumlarından temsilciler, üniversite rektörleri, akademisyenler bir araya geldi. Toplamda 7 oturumda gerçekleşecek zirvede 35 konuşmacı yer alıyor.

SAVUNMA SANAYİSİNİN STRATEJİK ÖNEMİ VURGULANDI

Zirvenin açılışında konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, savunma sanayisinin Türkiye için stratejik ve kritik öneme sahip bir sektör olduğunu belirtti. Özvar, savunma teknolojilerinde yetkin insan kaynağının ülkenin bağımsızlığını koruma ve küresel rekabette var olma açısından hayati olduğunu söyledi.

YENİ TEKNOLOJİLERE UYUM SAĞLAYACAK YETENEKLER KAZANILMALI

Sektörün teknolojiye dayalı ve yenilikçi bir yapıya sahip olduğunu belirten Özvar, yapay zeka, veri analitiği ve siber güvenlik gibi alanlarda yetkin gençlerin sektöre kazandırılmasının önemini vurguladı. Özvar, bu yeteneklerin keşfi ve doğru yönlendirilmesinin sektörün sürdürülebilir başarısında kritik rol oynayacağını belirtti.

SİBER GÜVENLİK VE YAPAY ZEKA ALANINDA YENİ ADIMLAR

YÖK Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile yapılan iş birliği sonucu siber güvenlik alanında dört yeni meslek yüksekokulunun açıldığını hatırlattı. Bu okullarda eğitim gören öğrencilerin başarı sıralamasının dört yıllık programlarla yarışacak düzeyde olduğunu ifade etti.

SEKTÖRDE GÜÇLÜ İNSAN KAYNAKLARI ALTYAPISI OLUŞTURULACAK

Yenilikçi stratejiler ve en iyi uygulamalar üzerine odaklanan zirvede, savunma sanayii profesyonelleri bilgi ve deneyimlerini paylaşarak, ortak projeler geliştirecek. Zirvenin temel amaçlarından biri de savunma sanayinin geleceği için güçlü bir insan kaynakları altyapısı oluşturmak.