Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nükleer santralimizin enerjisinden Yunanistan'a da imkan tanıyabiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nükleer santralimizin enerjisinden Yunanistan'a da imkan tanıyabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'ın, Türklere 7 günlük vize muafieti anlaşmasının ardından "Sinop’ta inşa edilecek nükleer santralimizin enerjisinden Yunanistan'a da imkan tanıyabiliriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'da başbakan Miçotakis ile görüşmesinin ardından yurda döndü. Erdoğan ziyaret sonrası gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli açıklamaları şöyle:

"ABD Başkanı Biden ile görüşme gündemimizde değil. Gazze konusundaki tavırları hepinizin malumu. Bizi ararsa kendisiyle görüşüp konuşuruz.

GAZZE KASABININ YARGILANMASI GEREK

Netanyahu bu soykırımı siyasi ömrünü uzatmak ve yargılanmaktan kaçmak için de yapıyor.

Gazze Kasabı Netanyahu ve onunla birlikte hareket eden İsrailli ve İsrail dışı bütün siyasetçilerin yargılanması gerek.

Sizin demenizle biz Hamas'a terör örgütü demeyiz.

YUNANİSTAN İLE YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Yunanistan ile işbirliğimizi tüm alanlarda geliştirmenin gayreti içindeyiz. Sinop’ta inşa edilecek nükleer santralimizin enerjisinden Yunanistan'a da imkan tanıyabiliriz.

Guterres küresel sistemin alarm düğmesine basmıştır. Dünya barışını korumak için kurulmuş bir yapıyı oluşturan unsurlara “görevinizi unutmayın” demektedir.

ERMENİSTAN-AZERBAYCAN İLİŞKİSİ

Ermenistan yönetimi yakın geçmişte yaşadıklarından ders almalı ve bu provokasyonlara gelmemelidir. Yakalanan barış fırsatını değerlendirmesi ve Ermenistan’ı yanlış yönlendiren ülkelerin tuzağına düşmemesi Ermenistan’ın çıkarına olur. Azerbaycan ile kurulacak barış temelli ilişkiler Ermenistan için en iyi seçenektir. Ellerine silah tutuşturanlar dar zamanda Ermenistan’ı yalnız bırakacaklardır.

YEREL SEÇİM MESAJI

2019 yerel seçiminde biz Cumhur İttifakı başlığıyla bir adım atmadık. Ancak bu seçimde durum çok daha farklı. Şu an itibarıyla Milliyetçi Hareket Partisi'nden ve partimden arkadaşlarımız müşterek çalışmalarını sürdürüyorlar.

Hangi büyükşehirde, hangi illerde, hangi ilçelerde nasıl hareket edeceğiz, meclis üyeliklerinde nasıl hareket edeceğiz, bütün bu konuların hepsini arkadaşlarımız görüşüyorlar. Öyle zannediyorum ki bu hafta içinde belli bir neticeye varacaklar.

Ondan sonra bizim konseyimize getirecekler. Biz de bu yapılan çalışmayı gözden geçirerek süratle adım atıp, 2024’e dair Devlet Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız."