Müstafi Amiral Cihat Yaycı'nın Zürafa Adası açıklaması Yunan basınını korkuttu

Müstafi Amiral Cihat Yaycı'nın Zürafa Adası açıklaması Yunan basınını korkuttu
Müstafi Amiral Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Yaycı'nın Zürafa Adası açıklamaları Yunan medyasında büyük yankı uyandırdı. Yunan basını, Yaycı'nın Dışişleri Bakanlığı'na çağrısını sindiremedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, "Zürafa kaya adacığının egemenliğinden gerekçeli bile olsa şüphe edilemez. Zürafa Adası meselesi bir egemenlik meselesidir. Kaya adası Yunan egemenliğidir, Yunan toprağıdır" açıklamasını yapmıştı.

Müstafi Amiral Topkapı üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cihat Yaycı, bu sözlere tepki göstererek şu açıklamayı yapmıştı:

“Yeter artık! Vatan toprağı bizimdir diyemeyenleri ve 'aramızda pozitif gündem oluştu deyip masaya oturanları' şiddetle kınıyorum! Türk Dışişleri Bakanlığı Allah aşkına ne bekliyor? Neden çekiniyor? Türk Dışişleri Bakanlığını günlerdir ‘Zürafa Adası Türkiye’ye aittir’ açıklaması yapmaya çağırıyorum ama yapmıyorlar. Bakın şimdi ne oldu!? Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis hiç çekinmeden ve tereddüt dahi etmeden ‘Zürafa Adası Yunanistan'a aittir’ dedi."

ekran-resmi-2023-11-25-15-10-46.png

"TÜRK MİLLETİNE YARAŞIR CEVAP VERMEK FARZDIR"

"Dışişleri Bakanımızın ulusal ve uluslararası kamuoyu önünde vereceği cevabı bekliyoruz! El altından cevap verdik sözleri ile bu durum geçiştirilemez. Mütekabiliyet aynı şekilde verilecek bir cevabı gerektirir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Milletinin onuruna yaraşır cevap vermek farzdır. Aynı şekilde kamuoyu önüne çıkıp ‘Zürafa Adası Türkiye’nindir’ diyemeyenler, demeyenler Türk Milletinin ahını ve vebalini sonsuza dek üstüne alırlar.”

ekran-resmi-2023-11-25-15-06-57.png

YUNAN BASININDA KORKU UYANDIRDI

Müstafi Amiral Doç. Dr. Cihat Yaycı'nın Dışişleri Bakanlığı'na yaptığı çağrı, Yunan basınında korkuya neden oldu.

Yunan medyası "Türkler Miçotakis-Erdoğan görüşmesinin öncesinde mi, sonrasında mı ani kriz yaratmak istiyor?" diyerek Yaycı'yı yeni bir Kardak senaryosu yazmakla suçladı.

Yunan Pantapostagma gazetesinin haberinde "Gerapetritis'in Zürafa Adası açıklamalarına öfkelenen Türkler, görünüşe göre Atina'daki Miçotakis-Erdoğan görüşmesini hedefleyen kesinlikle iyiye yönelik olmayan karmaşık bir planı devreye sokmuş durumda" ifadeleri yer aldı.