Beyaz Saray'dan israil'e tam destek!

Beyaz Saray'dan israil'e tam destek!
Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığının sarsılmaz olduğunu vurguladı. Orta Doğu'daki gerginliğe rağmen, ABD'nin İsrail'e yönelik politikasının değişmediğini belirtti.

SÖZCÜ JEAN-PİERRE'DEN İSRAİL'E DESTEK VURGUSU

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında ABD'nin İsrail'e yönelik politikasının devam ettiğini belirtti. Jean-Pierre, İsrail'in güvenliği konusunda ABD'nin taahhütlerinin sarsılmaz olduğunu ifade etti.

"ABD'NİN POLİTİKASI DEĞİŞMEDİ"

Orta Doğu'daki artan gerginlik ve silah yardımlarının durdurulması talepleri üzerine Jean-Pierre, ABD'nin İsrail'e olan desteğinin değişmediğini vurgulayarak "İsrail'in güvenliğine olan bağlılığımız sarsılmazdır" dedi.

DİPLOMATİK ÇÖZÜM VURGUSU

Jean-Pierre, bölgedeki diplomatik çözüm arayışına da dikkat çekerek, ABD'nin bu yönde ilerlemek istediğini belirtti. Gazze'deki ateşkes belirsizliği sürerken, silah satışlarına onay verildiğini hatırlatan Jean-Pierre, İsrail'e sağlanan askeri yardımların süreceğini belirtti.

SİLAH PAKETİNDE NE VAR?

ABD'nin onayladığı toplam değeri 20,3 milyar dolar olan silah paketinde, 50 adet F-15 savaş uçağı, orta menzilli füze sistemleri ve on binlerce mühimmat yer alıyor. Bu paketin, bölgedeki gerginliğin devam ettiği bir dönemde onaylanmış olması dikkat çekiyor.