Danimarka basını yazdı: Fransa, Türkiye'ye karşı kaybediyor! Döner kebap mı, kaz ciğeri mi?

Danimarka basını yazdı: Fransa, Türkiye'ye karşı kaybediyor! Döner kebap mı, kaz ciğeri mi?
Danimarka gazetesi BT, 'Fransa, Türkiye'ye karşı önemli bir mücadeleyi kaybetmek üzere' başlığı ile dikkat çeken bir yazı yayınladı.

Danimarka gazetesi BT, dikkat çeken bir yazı yayınladı. "Fransa, Türkiye'ye karşı önemli bir mücadeleyi kaybetmek üzere" başlığı ile yayınlanan yazıda turistlerin döner kebap ve kaz ciğeri arasında seçim yapmak zorunda kalabileceğinden bahsediliyor. Makaleye göre Türkiye, bu seçimi şimdiden önde götürüyor.

"TÜRKLER FRANSIZLARI GEÇECEK"

"Yayınlanan yeni raporun Türkiye'nin turist çekme konusunda Fransızları geçme yolunda ilerlediğini gösteriyor" diyen gazete, pandemi döneminden bu yana turist sayısında yüzde 70'lik bir artışın olduğunu ve bu eğilimin devam etmesi halinde Türkiye'nin birinci sırada yer alacağını ifade etti.

TEMEL SEBEP EKONOMİ

Gazete her ne kadar Türkiye'deki yemek ve eğlencenin fazla olduğunu yazsa da turistler tarafından esas tercih edilmesinin nedenini ekonomiye bağlıyor.

"Türk lirasının kuru son zamanlarda ciddi bir şekilde düştü ve bu da Türkiye'yi ucuz bir seyahat destinasyonu haline getirdi" diyen gazeteye göre yakın zamanda birçok turist Fransa'yı bir kenara bırakıp tatil için Türkiye planlaması yapacak.