Biden'den Netanyahu'ya şok sözler! Hükümetin değişmesi gerekiyor

Biden'den Netanyahu'ya şok sözler! Hükümetin değişmesi gerekiyor
İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken, beklenmedik tepki en büyük destekçisi ABD'den geldi. Biden, ''İsrail'in Gazze konusunda dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını ve Netanyahu'nun uzun vadeli bir çözüm için hükümetini değiştirmesi gerektiğini'' söyledi.

Kanlı saldırılarına devam eden İsrail'e en büyük destekçisi ABD'den tepki geldi. İki lider arasında tansiyon Biden'ın açıklamaları sonrası daha da yükselebilir. Biden, İsrail'in dünyada desteğini kaybetmeye başladığını belirtirken, Netanyahu'nun uzun vadeli bir çözüm için hükümetini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

HÜKÜMET ARTIK DEĞİŞMELİ

Biden, açıklamasında İsrail’in yerleşim yeri ve çocuk ayırt etmeden yaptığı bombardımanları işaret ederek “Uluslararası desteği kaybetmeye başlıyorlar” dedi. Netanyahu’nun hükümeti değiştirmesi gerektiğine işaret eden Biden, “Hükümet işleri çok zorlaştırıyor” diye konuştu.

''İSRAİL'İN OSLO HATASINI TEKRARLAMASINA İZİN VERMEYECEĞİM''

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu, Filistin ile İsrail arasında 1993 ve 1995 yıllarında imzalanan Oslo Anlaşmaları'na atıfla "Pozisyonumu netleştirmek isterim; İsrail'in Oslo hatasını tekrarlamasına izin vermeyeceğim." ifadesini kullandı.

İlgili Haberler