NATO'dan Ukrayna'nın Rusya stratejisine yorum: 'Okçunun kendisine saldırılır'

NATO'dan Ukrayna'nın Rusya stratejisine yorum: 'Okçunun kendisine saldırılır'
NATO Askeri Komitesi Başkanı Amirali Rob Bauer, Ukrayna'nın Rusya topraklarındaki hedeflere saldırmasının meşru olduğunu belirtti. Bauer, "Saldırıya uğrayan bir ülkenin savunma hakkı sınırları aşabilir," dedi.

HOLLANDA DENİZ KUVVETLERİ AMİRALİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU


NATO Askeri Komitesi, Hollanda Deniz Kuvvetleri Amirali Rob Bauer’ın başkanlığında, Çekya’nın başkenti Prag’da toplandı. Toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında Bauer, Ukrayna’nın uzun menzilli silahları Rusya topraklarında kullanması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bauer, “Silahlı çatışma hukuku uyarınca, saldırıya uğrayan her ulusun kendini savunma hakkı vardır ve bu hak, sadece sınırda kalmaz. Size saldıran ulusa da karşılık vermek hakkına sahipsiniz. Bu askeri stratejinin amacı, düşmanı zayıflatmak ve lojistik hatlarını, yakıtını, mühimmatını hedef almak” dedi.

ÇEKYA GENELKURMAY BAŞKANI’DAN DESTEK


Çekya Genelkurmay Başkanı Karel Rehka, Bauer’in görüşlerini destekleyerek Ukrayna’nın Rusya topraklarındaki hedeflere yönelik saldırılarının uluslararası hukuka uygun ve tamamen meşru olduğunu belirtti. Rehka, “Çek Cumhuriyeti olarak Ukrayna'ya sağladığımız silahlar konusunda herhangi bir kısıtlama getirmiyoruz. Ukrayna'nın bu silahları nasıl kullanacağına kendisi karar vermelidir” dedi.