Annesini öldürüp cesedini kutuya saklamıştı... Şizofreni hastası sokaklara dönebilir

Annesini öldürüp cesedini kutuya saklamıştı... Şizofreni hastası sokaklara dönebilir
ABD'de yaşanan korkunç olay, şizofreni hastası sanığın serbest bırakılmasıyla sonuçlanıyor. Mahkemenin delil eksikliğine dayanarak gözaltından çıkardığı zanlı sokaklara dönebilir.

ABD, yaşanan korkunç cinayetin şizofrenik sanığının yeniden sokaklara dönme ihtimaliyle karşı karşıya. Brooklyn'de bir şizofreni hastası olan 30 yaşındaki David Drummond, annesini öldürüp cesedini bir kutuya saklamaktan yargılanıyordu.

İsmi açıklanmayan bir kaynağa göre zanlı, delillerdeki eksiklik nedeniyle bu ayın başında Ceza İnfaz Kurumu'nun gözetiminden çıkarılarak akıl hastanesine gönderildi. Katil zanlısının burada akıl sağlığı yeniden değerlendirilecek ancak yine de çok yakında sokaklara geri dönme ihtimali var.

SOSYAL HİZMET GÖREVLİSİ EVE GELİNCE GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

New York Post'un haberine göre Drummond'un 67 yaşındaki annesi Shirley Awer'i öldürdüğü bir sosyal hizmet görevlisinin evlerine gelip kutu içerisinde cesedi bulmasıyla ortaya çıkmıştı.

Kaynak, değerlendirme sonrasında zanlının temize çıkması halinde serbest kalacağının altını çizerek şunları ifade etti:

"Bölge savcısı onu suçlamak için yeterli delilin olmadığını söyledi. Kelimenin tam anlamıyla toplumun içine salınacak. Daha iyi bir seçeneğimiz yok. Onu süresiz olarak hastanede tutamayız. Ancak topluma salmak da güvenli değil."

CESET ÇÜRÜDÜĞÜ İÇİN OTOPSİ TAMAMLANAMADI

Kaynak Drummond'un "uzun bir psikolojik geçmişi olduğunu" belirtti. Polis kaynakları, Drummond'un annesine vurduğunu söylediğini iddia etti. Ancak savcılara göre cesedin aşırı derecede çürümüş olması, otopsinin tamamlanamamasına ona vurulup vurulmadığının belirlenememesine neden oldu.

"DOĞAL SEBEPLERDEN DE ÖLMÜŞ OLABİLİR"

Basına konuşan kaynak, "Ölüm nedeni belli değil. Otopsi yapılmadan cesede vurulduğu belirlenemez. Doğal sebeplerden de ölme ihtimali var" dedi.

Brooklyn Bölge Savcılığı'na göre, otopsi raporu olmadan savcılar davaya devam edemedi.

Drummond'un bir sonraki duruşması 22 Şubat'ta yapılacak.