Zara’nın katliam kreasyonu!

Dünyanın en büyük moda markalarından biri olan Zara’nın son kampanyasının fotoğraf çekiminde kullandığı imgeler mide bulandırıcı. İsrail, Gazze’de başta kadın ve çocuk binlerce masumu katlederken, giysinin çok yönlülüğünü göstermeyi amaçlayan konsantre bir tasarım çalışması olduğunu söyledikleri açıklama daha da mide bulandırıcı!

Her detayı akıl dışı mantıkla yapılmış bir koleksiyon çekimi yapılmış ve yayınlanmış. Hiçbir açıklamanın aklayamayacağı kadar ağır bir gerçek.

REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ KAFASI

Bir çekimin ön hazırlığı vardır. Mekanın, tasarımların, temanın onaya sunumu vardır. Kullanılacak malzemelerin, saç, kostüm aksesuar gibi detayların yönetime sunumu yapılır. Onay alınır ve çekim günü belirlenir. Böylesine büyük, dünyanın birçok yerinde şubesi olan bir markanın yayınlanana kadar kendi içlerinde uyarı almaması mümkün mü? Tabii ki değil. Peki ne yaptılar? Deneyelim görürüz mü dediler? Reklamın iyisi kötüsü olmaz kafasından yürüyüp bu denli merhametsiz bir bakış açısıyla mı bugün paylaşımlarını kaldırdılar?

Acının, soy kırımın, kefene sarılı cansız bedenlerin bir tasarıma konu olup, bundan elde edilecek satış gelirini beklemek insanlığa sığmaz.

MERHAMET

Stefan Zweig'ın yazdığı son birkaç yapıtından biri olan Merhamet, yanlışlıkla başlayıp pişmanlıkla sona eren bir trajediyi anlatır. Zweig, merhamet duygusunun yaratıcılığı ve yok ediciliği üzerine düşünmeye çağırır okurlarını. Çünkü bu dünyada “vicdan hatırladıkça, hiçbir suç unutulmaz” der.

Adalet, merhamet ve emniyet; tüm insanlığın vazgeçilmez arayışları arasındadır.

Profesör Dr. Kemal Sayar’ın Merhamet kitabındaki tarifleri çok önemlidir. Dünyamız merhamet eksikliğinden can çekişiyor. Oysa merhamet, içimizde bir yerlerde sönmeye yüz tutmuş insanlık kandilini yeniden tutuşturan bir duygu… Merhamet sahipleri ötekinin acısıyla acı duyan ve onun ıstırabını dindirmeye soyunan soylulardır. Ve adalet ancak merhametle kaimdir.

Kapısında kuyruklar oluşan Zara markasının kefene sarılı cansız bedenler temalı reklam kampanyası merhametsiz, acımasız, onursuz ve insanlık dışıdır...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gülben Ergen Arşivi