MOSSAD nasıl ajan devşiriyor?

MİT’in MOSSAD ajanlarına yönelik arka arkaya yaptığı operasyonlar İsrail İstihbarat örgütünün Türkiye’deki kirli faaliyetlerini gözler önüne serdi. Peki MOSSAD nasıl ajan devşiriyor?

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar neticesinde son 2 yılda MOSSAD’a çalışan 200’e yakın ajan yakalanarak adalete teslim edildi.

Detaylı incelemelerde bu kişilerin görüşme ağları çözüldü. Peki MOSSAD nasıl bu kişilerle ilişkiye girerek ajanlaştırdı? İsrail İstihbarat Servisi’nin, ilk teması araştırma şirketi maskesi ile kurduğu saptandı. MOSSAD’ın, görüştüğü her özel dedektifi ağına katmadığı, iş birliği kurmaya yakın dedektifleri tercih ettikleri görülüyor.

ÖNCE KAPASİTESİ TEST EDİLİYOR

MOSSAD, kuracağı sistemde yer alacak kişileri önce kapasite testine sokuyor. Basit araştırmalar vererek neler yapacaklarını belirliyor. Eğer iş yapacağına karar verilirse bu kişilerin yeni görevleri gasp veya suikast oluyor. Sonrasında ise keşif yapmaları isteniyor.

Acaba bu kişiler kime çalıştıklarını biliyorlar mı sorusu akıllara geliyor. Dedektifler kime çalıştıklarını gayet iyi biliyor. Ortadoğulu kişileri takip ettiklerinden dolayı bu istihbarat servisinin MOSSAD olduğunun da farkındalar. Ancak, maddi çıkarlarını önde tuttukları için İsrail İstihbarat Servisi ile ilişkilerini deşifre olana kadar sürdürüyor.

PEKİ NE İSTİYORLAR?

Peki MOSSAD devşirdiği ajanlarından ne istiyor? Bu çok merak edilen konulardan biri. İsrail İstihbaratı bu kişiler sayesinde hedeflerine yönelik bir çok bilgiye rahatlıkla ulaşabiliyor. Hedeflerinin resmi kayıtlardaki her türlü bilgisinden, ikametlerindeki ADSL-IP adreslerine kadar.

GASP, SOYGUN HER SUÇ VAR

Bununla birlikte kaynaklarına eleman şebekesi kurdurma, canlı kurye temin etme, araştırma, keşif ve adres tespit etme, para transferi, darp/yaralama, hedeflere yönelik soygun gibi eylemleri de yaptırabiliyorlar.

MOSSAD kaynaklarını haberleşme uygulamaları üzerinden grup kurdurup yönetme, web sitesi kurdurma, internet sitesi tasarlama, operasyonel hat temini, bilgisayar korsanı bulma gibi teknolojik faaliyetlerde de kullanıyor.

MOSSAD’ın kaynaklarından faydalanması bunlarla da sınırlı kalmıyor. Güvenli ev temini, ihtiyaç halinde kullanmak için ambulans temini, kundaklama eylemleri, sınırlardan kaçak insan ve mal teminine kadar birçok eylemde bulundurabiliyor.

BİRİLERİ SİZİ İZLİYOR

Türkiye’ye zarar vermek için faaliyet yürüten yabancı ülkelerin istihbarat örgütlerine bilgi sızdırmak vatan hainliğidir. Unutmayın ki bununla mücadele eden dünya çapında bir istihbarat örgütümüz var. Yani birileri sizi izliyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Özkan Tamirak Arşivi