Kar Ağrı'yı esir aldı: Yol açma çalışmasında facia! Dört kişi yaşamını yitirdi

Kar Ağrı'yı esir aldı: Yol açma çalışmasında facia! Dört kişi yaşamını yitirdi
Doğu bölgesini esir alan kar yağışı, Ağrı'da faciaya neden oldu. Taşlıçay ilçesinde kar nedeniyle kapanan yolu açmaya giden iş makinesi uçurumdan yuvarlandı. Olay sonucu hayatını kaybeden 4 kişinin de cesedine ulaşıldı. Ekipler devrilen kepçenin altında kalan cesedin çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'ni esir alan kar yağışı, çok sayıda ilde okulları tatil ettirdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollar için ise iş makineleri devreye girdi. Ancak Ağrı'da yapılan bir çalışmada facia yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde kar yağışı ve tipinin ardından koyunlarını kaybeden bir vatandaşın ihbarı üzerine bölgeye İl Özel İdaresi’ne bağlı kepçe gönderildi. 3 vatandaş ve kepçe operatörünün koyunların bulmak için katıldığı arama çalışmasında kepçenin yaklaşık 60 metre yükseklikte bir uçurumdan düştüğü ihbarı üzerine olay yerine AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi.

İKİ KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile güçlükle başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucu iş makinesine ulaşan ekipler, ağır yaralanan iş makinesi operatörü Necati Şen'i uçurumdan sedye ile yaklaşık 500 metre taşıyarak yolda bekleyen paletli ambulansa taşıdı. İş makinesinde bulunan vatandaşlardan Mustafa Taşdemir'in ise cansız bedenine ulaşıldı.

Ağır yaralı olarak kurtarılan Necati Şen, sağlık ekiplerince kaldırıldığı Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KAYIP BİR KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Öte yandan ekipler, kayıp diğer vatandaşlar Yasin Taşdemir ve Raif Aydın'ı arama ve kurtarma çalışmalarını gece geç saatlere kadar zor şartlarda sürdürürken, yoğun tipi ve fırtına nedeni ile çalışmalara ara verildiği öğrenmişti.

Öğle saatlerinde Raif Aydın'ın da cansız bedenine ulaşıldı. Yasin Taşdemir’in aranmasına ise devam ediliyor.

TAŞDEMİR'İN NAAŞI DA BULUNDU

Aydın'ın ardından Yasin Taşdemir’in de cansız bedenine ulaşıldı. Ekipler kepçenin altında kalan cesedin çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Kaynak:DHA